Σε λειτουργία έχει τεθεί η νέα γραμμή παραγωγή της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Σίνδο Θεσσαλονίκης διευρύνοντας περαιτέρω την παραγωγική δραστηριότητα του ομίλου στη χώρα. Η νέα επένδυση, συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, αποτελεί μέρος του επενδυτικού πλάνου της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, με ορίζοντα το 2019, συνολικής αξίας 45 εκατ. ευρώ.
Η νέα γραμμή παραγωγής, η οποία ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2017 και βρίσκεται ήδη σε πλήρη λειτουργία, αφορά την πατενταρισμένη καινοτομία DraughtMaster™ της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.
Σύμφωνα με την εταιρεία, «η πατέντα έχει αλλάξει τα δεδομένα στην εγχώρια αγορά μπίρας προσφέροντας μια μοναδική και ταυτόχρονα οικολογική πρόταση στον τομέα της βαρελίσιας μπίρας. Το σύστημα DraughtMaster™ στηρίζεται στη χρήση πρακτικών, περιορισμένου βάρους βαρελιών «μιας χρήσης», τα οποία δεν περιέχουν αέρα στο εσωτερικό τους και δεν απαιτούν ανθρακικό για το σερβίρισμα της μπίρας. Ως αποτέλεσμα, η μπίρα διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα της για 6 φορές μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με άλλες τεχνολογίες.Παράλληλα, το σύστημα DraughtMasterTMείναι εύκολο στη χρήση και στον καθαρισμό, έχει μειωμένα λειτουργικά κόστη και συμβάλλει στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς καταργεί το πλύσιμο των βαρελιών».
Η νέα μονάδα, στην οποία παράγονται τα προϊόντα Μythos, Fix, Kaiser, Fix Dark, έχει τη δυνατότητα παραγωγής 250 χιλ. εκατολίτρων ετησίως. Η νέα γραμμής παραγωγής εκτιμάται ότι θα δώσει σημαντική ώθηση στην εγχώρια δραστηριότητα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και ταυτόχρονα ανοίγει προοπτικές για μεγαλύτερη αύξηση των εξαγωγών τα επόμενα χρόνια. Οι συνολικές επενδύσεις που έχει υλοποιήσει η εταιρεία εντός του 2017 στο εργοστάσιο της Σίνδου ανέρχονται σε 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά την περίοδο 2015-2018 υπολογίζονται συνολικές επενδύσεις ύψους 12,2 εκατ. ευρώ.
Με αφορμή τη νέα επένδυση, ο CEO της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας κ. Dejan Beko δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε το επόμενο βήμα του επενδυτικού μας πλάνου με μια σημαντική επένδυση στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Σίνδου, το ένα από τα δύο ιδιόκτητα εργοστάσια που διαθέτουμε στη χώρα, μας επιτρέπει να κοιτάζουμε το μέλλον θωρακίζοντας την αναπτυξιακή μας πορεία και τη θέση μας ως δεύτερης μεγαλύτερης ζυθοποιίας στη χώρα. Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην καινοτομία, προσφέροντας στους καταναλωτές μοναδικά προϊόντα που παράγονται στη χώρα, δημιουργώντας προστιθέμενη αξία για τους εργαζομένους μας, την ελληνική αγορά μπίρας, αλλά και την ελληνική οικονομία στο σύνολό της».
Εκτός από τα Σίνδο, η Ολυμπιακή Ζυθοποιία έχει εργοστάσιο και στη Ριτσώνα. Στις δύο μονάδες παράγονται μπίρες όπως Μythos, Mythos Radler, FIX Hellas, FIX Dark, Kaiser και Henninger. Παράλληλα, η εταιρεία εισάγει και διανέμει στη χώρα μάρκες όπως η δανέζικη Carlsberg, η μεξικανική Corona Extra, οι ιρλανδικές μπίρες της Diageo Guinness και Kilkenny, η βελγική Grimbergen, η βαυαρικής προέλευσης weissbier Schneider Weisse, ο ιρλανδέζικος μηλίτης Magners κ.ά. Στον όμιλο απασχολούνται 450 εργαζόμενοι, ενώ περίπου 2.000 είναι οι συνεργάτες και οι προμηθευτές.

HeliosPlus