Μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, μέσω της αλλαγής του τρόπου τιμολόγησης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας (ΥΚΩ), προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Σταθάκης το σχετικό νομοσχέδιο ετοιμάζεται και θα ψηφιστεί τον επόμενο μήνα. Σε αυτό θα προβλέπονται αλλαγές στον τρόπο τιμολόγησης των ΥΚΩ (Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας), ενώ διευκρίνισε ότι δεν θα αφορά στο ρεύμα.

Σχετικά με την τιμολόγηση του ρεύματος, ο υπουργός Περιβάλλοντος σχολίασε ότι η προοδευτικότητα στην τιμή της μονάδας είναι θετικό σημείο, καθώς με αυτόν τον τρόπο πληρώνουν παραπάνω εκείνοι που καταναλώνουν περισσότερο.

Στο ίδιο νομοσχέδιο, θα υπάρχει πρόβλεψη και για την αλλαγή του υπολογισμού του κοινωνικού τιμολογίου. «Θα ενισχυθούν πολύ τα φτωχότερα τμήματα, θα βάλουμε εισοδηματικά κριτήρια και θα έχουν μεγαλύτερη έκπτωση», σημείωσε σχετικά ο κ. Σταθάκης.

Αναφορικά με την ουσιαστική μείωση και κατάργηση των ΥΚΩ, είπε πως «θα μειωθούν σταδιακά, όταν διασυνδεθούν τα νησιά», αναφέροντας χαρακτηριστικά πως σύμφωνα με τους υπολογισμούς, «μετά το 2020, οι ΥΚΩ θα είναι περίπου στο μισό και μετά το 2023 θα έχουν καταργηθεί».