Ενδεχόμενη ακύρωση της διαδικασίας εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα έδινε ώθηση στην οικονομία της χώρας, απεφάνθη ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
«Ένα νέο δημοψήφισμα με θετικό για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ αποτέλεσμα ή μια κυβερνητική αλλαγή που θα ακύρωνε το Brexit θα είχε ένα σημαντικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη», σημείωσε χαρακτηριστικά σε έκθεσή του ο εδρεύων στο Παρίσι διεθνής Οργανισμός.
Ο ΟΟΣΑ προειδοποίησε επίσης ότι ενδεχόμενη άτακτη έξοδος, η απουσία συμφωνίας εξόδου από την ΕΕ δηλαδή, θα είχε ως αποτέλεσμα το πάγωμα των επενδύσεων στη Βρετανία, την πτώση της στερλίνας σε νέα χαμηλά και την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
Ο ΟΟΣΑ αναγνώρισε, τέλος, ότι είναι δύσκολη η πρόβλεψη της έκβασης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το Brexit.
Ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη στο Λονδίνο με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Ανχέλ Γκουρία, δήλωσε ότι η χώρα του θα μελετήσει την έκθεση του Οργανισμού και θα δράσει κατά τις δυνατότητές της.