Έργα βελτίωσης του επιπέδου οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, συνολικού προϋπολογισμού 3.898.000 ευρώ, εντάχθηκαν, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020» με απόφαση της περιφεριάρχου Β. Αιγαίου Χριστιάνας Καλογήρου.

Συγκεκριμένα τα έργα αφορούν εργασίες βραχυπρόθεσμων επεμβάσεων βελτίωσης οδικής ασφάλειας του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου στις παρακάτω περιοχές: Για τη Χίο, με προϋπολογισμό 1.200.000 ευρώ. Για τη Λέσβο, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ. Για τη Σάμο, με προϋπολογισμό 735.000 ευρώ. Για τη Λήμνο, με προϋπολογισμό 500.000 ευρώ. Για την Ικαρία, με προϋπολογισμό 463.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο των έργων θα υλοποιηθούν παρεμβάσεις σε θέσεις Μειωμένης Οδικής Ασφάλειας (Μ.Ο.Α.) με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας. Οι κατασκευαστικές παρεμβάσεις αφορούν κυρίως σε αναβάθμιση και αντικατάσταση του εξοπλισμού της οδού όπως η επαναδιαγράμμιση, η τοποθέτηση νέων και η αντικατάσταση υφιστάμενων φθαρμένων πινακίδων σήμανσης, η τοποθέτηση ανακλαστήρων οδοστρώματος, η τοποθέτηση μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας κ.λπ., καθώς επίσης και η συμπλήρωση-ανακατασκευή της υφιστάμενης υποδομής τοπικά, όπως η επισκευή φθορών του οδοστρώματος και η αντικατάσταση της παλαιάς επιφανειακής ασφαλτικής στρώσης με νέα αντιολισθηρή, η συμπλήρωση υλικού του ερείσματος, ο καθαρισμός–μόρφωση της υφιστάμενης τριγωνικής τάφρου, ο καθαρισμός περιοχής για αύξηση ορατότητας (αποξήλωση εμποδίων και αποψίλωση ζωνών που εμποδίζουν την ορατότητα) κ.λπ.