Ρεκόρ συχνότητας πτήσεων ανάμεσα σε Ελλάδα και Αίγυπτο σημειώνει η EGYPTAIR, για τους μήνες από Ιούλιο έως και Οκτώβριο, τους πιο δυνατούς μήνες της τουριστικής σεζόν αλλά και στο κλείσιμο της θερινής περιόδου. Επίσης, στο τρίμηνο Ιουλίου –Σεπτεμβρίου, διακίνησε στη γραμμή Αθήνα –Κάιρο συνολικά 29.190 επιβάτες, προσθέτοντας στις υφιστάμενες μεσημεριανές πτήσεις περισσότερες από 30 νέες πτήσεις με 17.216 νέους επιβάτες.
Συγκεκριμένα, η EGYPTAIR πραγματοποίησε από το Ασουάν, το Κάιρο και τη Σαντορίνη, 32 πτήσεις τον Ιούλιο, 25 πτήσεις τον Αύγουστο και 15 πτήσεις τον Σεπτέμβριο, ενώ αναμένεται να πραγματοποιηθούν 15 πτήσεις από τους ίδιους προορισμούς μέχρι και τις 28 Οκτωβρίου.
Παράλληλα, τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο, η EGYPTAIR πραγματοποίησε 177 πτήσεις στην γραμμή Αθήνα-Κάιρο, διακινώντας συνολικά 29.190 επιβάτες, προσθέτοντας στις υφιστάμενες μεσημεριανές της πτήσεις περισσότερες από 30 νέες πτήσεις με 17.216 νέους επιβάτες. Οι πρόσθετες βραδινές πτήσεις, πραγματοποιήθηκαν κάθε Πέμπτη και Κυριακή με αεροσκάφος τύπου Airbus A320, που επέτρεψε την αύξηση του αριθμού των διακινούμενων επιβατών, ενώ οι επιβάτες είχαν τη δυνατότητα μέσω Καΐρου να ταξιδέψουν και σε άλλους προορισμούς.
Όπως έχει καθιερώσει ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου, οι επιβάτες και των συγκεκριμένων πτήσεων είχαν το δικαίωμα δωρεάν μεταφοράς δύο αποσκευών (23 kg η κάθε μία). Επίσης, για όσους επιβάτες συνέχισαν το ταξίδι τους από το Κάιρο προς άλλο προορισμό, η εταιρεία προσέφερε σε όσους διανυκτέρευσαν στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης σε δωμάτιο ξενοδοχείου πέντε αστέρων. Ακόμη, σε όσους παρέμειναν από 6 έως 10 ώρες στο Κάιρο, τη δυνατότητα δωρεάν ημερήσιας χρήσης δωματίου σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων ή δωρεά