Χωρίς μεσάζοντες φαίνεται πως επιθυμούν πλέον να δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά μεγάλες ξένες εταιρείες του διαδικτυακού στοιχήματος και άλλων on line τυχερών παιχνιδιών. Η αρχή έγινε με την PokerStars που εξαγόρασε τον Ελληνα συνεργάτη της (Diamond LinK) ο οποίος είχε προλάβει να αποκτήσει προσωρινή άδεια και να ενταχθεί στους 24 εταιρείες του προσωρινού καθεστώτος το 2011.

Χθες, η εισηγμένη Centric Συμμετοχών ανακοίνωσε ότι υπέγραψε συμφωνητικό πώλησης σημαντικών άυλων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου της στην GVC Plc, που είναι εισηγμένη στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου. Η GVC είναι μητρική της Sportingbet PLC η οποία δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της αδειοδοτημένης Sporting Odds ltd με ενεργά domain: sportingbet.gr, vistabet.gr και bwin.gr. H Centric είναι αντιπρόσωπος της Sportingbet στην Ελλάδα με στόχο την προώθηση των σημάτων «SportingBet», «VistaBet» και BWIN.
H συμφωνία προβλέπει, μεταξύ άλλων, την εκχώρηση συμβάσεων με διαφημιστικές εταιρείες και άλλους προμηθευτές καθώς και συμβάσεις χορηγίας σε σχέση με την εν λόγω δραστηριότητα. Ουσιαστικά η ελληνική εταιρεία πωλεί τα διαφημιστικά συμβόλαια και χάνει ένα συντριπτικό κομμάτι του τζίρου της αφού τα έσοδά της προέρχονταν από προμήθειες επι των πωλήσεων της Sporting Odds.

To παραδέχεται και η Centric στην ανακοίνωσή της λέγοντας πως «Η συναλλαγή θα έχει σημαντική επίδραση στη διαμόρφωση των οικονομικών μεγεθών του ομίλου Centric και εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική επαναπροσδιορισμού των βασικών τομέων της δραστηριοποίησης του».

Δεν αναφέρει όμως τις επιπτώσεις αλλά περιορίζεται στο να διευκρινίσει πως «συντάσσονται και θα δημοσιευθούν πρόσθετες πληροφορίες για τη συναλλαγή, όπως και τα συμπεράσματα της έκθεσης αποτίμησης ανεξάρτητων ορκωτών ελεγκτών, σε χρονικό σημείο που να προηγείται της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της Centric, η οποία και θα κληθεί να εγκρίνει τη συναλλαγή».

Ιδιοκτήτης της Centric είναι ο κ. Ροδόλφος Οντόνι o οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν αντιπρόσωπος της Sportingbet στην πορεία έγινε και operator με δική του εταιρεία στο διαδικτυακό τζόγο. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς το γεγονός αυτό ενόχλησε τους Αγγλους συνεργάτες του με αποτέλεσμα να διακόψουν τη συνεργασία μαζί του εξαγοράζοντας τα μακροχρόνια συμβόλαια.

Το θέμα για τους μικρομετόχους της Centric είναι αν το τίμημα της μεταβίβασης των άυλων στοιχείων θα είναι ικανό να χρηματοδοτήσει και να αναπτύξει τις λοιπές δραστηριότητες της Centric (παροχή υπηρεσιών αναψυχής σε πλοία, μειοψηφικές συμμέτοχες σε εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ναυτιλίας, AΠΕ, εστίαση κ.λπ), ώστε η εταιρεία με τους 16 εργαζόμενους να αποκτήσει πάλι υπόσταση.

Οι τζίροι της Centric είναι αστρονομικοί λόγω της Sporting Odds (1,12 δις. ευρώ το 2016 ή 744 εκατ. ευρώ το 6μηνο του 2017) και η κερδοφορία όλα τα τελευταία χρόνια εν μέσω κρίσης ήταν ικανοποιητική παρά τα πολύ χαμηλά περιθώρια κέρδους που πήγαζαν από την αντιπροσωπευτική σχέση των Αγγλων με την ελληνική εταιρεία.