από metereologos.gr
Δευτέρα 25 Ιουνίου 2018
 

Τράπεζα Πειραιώς: Η ηλεκτρονική δημοπρασία ακινήτων απελευθερώνει ρευστότητα

Τον Οκτώβριο η δευτερη καινοτόμοw και ιδιαίτερα επιτυχημένη διεθνώς διαδικασία
Τράπεζα Πειραιώς: Η ηλεκτρονική δημοπρασία ακινήτων απελευθερώνει ρευστότητα
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων αποτελούν καινοτόμο και ιδιαίτερα επιτυχημένη διεθνώς διαδικασία η οποία έχει αποδειχθεί πως «συμβάλει σημαντικά στην ενίσχυση της κινητικότητας στην αγορά ακινήτων, στον εξορθολογισμό και την σταθεροποίηση των τιμών, στη διαφάνεια και την απεμπλοκή από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδυτών από το εσωτερικό και το εξωτερικό», σύμφωνα με την Τράπεζα Πειραιώς.

Για την τράπεζα η διαδικασία αυτή μπορεί να απελευθερώνει ρευστότητα που θα διοχετεύεται στη χρηματοδότηση της οικονομίας, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία της και τα οποία παραμένοντας αναξιοποίητα, σταδιακά απαξιώνονται. Επιπλέον, η δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του ακινήτου, υποστηρίζει την επιτυχία της διαδικασίας και ενισχύει την κινητικότητα στην αγορά.

Στις 24 και 25 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία της Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της από τον ιστότοπο properties4sale. Στη δεύτερη δημοπρασία θα διατεθούν 57 ακίνητα από όλη την Ελλάδα και ήδη έχουν καταβληθεί προκαταβολές για πέντε από αυτά.

Η πρώτη ανοιχτή ηλεκτρονική δημοπρασία ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς μέσω του ιστότοπου properties4sale.gr που εγκαινίασε η Τράπεζα Πειραιώς έγινε στα τέλη Ιουνίου 2017. Παρουσιάστηκαν προς πώληση 58 ακίνητα ιδιοκτησίας της με συνολική εμπορική αξία υψηλότερη των 7 εκατ. ευρώ. Υποβλήθηκαν 180 προσφορές για συνολικά 39 από τα ακίνητα και πωλήθηκαν τα 29 ακίνητα αξίας άνω των 3 εκατ. ευρώ.

Εξ αυτών, τα 9 ακίνητα πωλήθηκαν μέσω της «Άμεσης Αγοράς» (buy now) και τα 20 ακίνητα μέσω της ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Τα ακίνητα που πωλήθηκαν ήταν όλων των κατηγοριών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, για επενδύσεις και προσωπική χρήση, ενώ δύο από τους αγοραστές ήταν ελληνικής καταγωγής που κατοικούν στο εξωτερικό, οι οποίοι συμμετείχαν στη διαδικασία εξ' αποστάσεως και ένας αλλοδαπός που δραστηριοποιείται επενδυτικά στην Ελλάδα.

Είναι ενδεικτικό ότι στην πρώτη δημοπρασία εγγράφηκαν περισσότεροι από 2.000 χρήστες ενώ η πλατφόρμα είχε περισσότερα από 1 εκατ. page views, και σήμερα η πλατφόρμα έχει περίπου 4.000 εγγεγραμμένους χρήστες.

Στη δεύτερη ηλεκτρονική δημοπρασία, στις 24 και 25 Οκτωβρίου, θα διατεθούν 57 ακίνητα από όλη την Ελλάδα, διαμερίσματα, μονοκατοικίες, γραφεία, καταστήματα, οικόπεδα και κτίρια σε Αττική, Θεσσαλονίκη, παραθεριστικές περιοχές, νησιά κ.α.

Οι τιμές εκκίνησης των ακινήτων κυμαίνονται από 11.000 ευρώ έως 1.050.000 ευρώ ενώ υπάρχει και δυνατότητα άμεσης αγοράς (buy now), όπως και χρηματοδότησης της αγοράς του/των ακινήτων από την Τράπεζα με ευνοϊκούς όρους.


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Αργα το καταλαβατε | 23/09/2017 15:21
  μπραβο ανακαλυψη Δεν το ηξερε όταν ο δηθεν τραπεζιτης των φτωχων ...για επικοινωνιακούς λογους .προτεινε και άλλες ρυθμισεις όπως και αλλοι βεβαια .....με αποτελεσμε ολοι ειτε μπορουν ειτε όχι να μην πληρωνει κανεισ .
  p boston....
  απάντηση00
   
-