Ένα κλικ από τον υπολογιστή θα είναι αρκετό για να γίνει, ενδεχομένως από το προσεχή Νοέμβριο, ο πλειστηριασμός ενός ακινήτου καθώς τότε αναμένεται να ξεκινήσουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί.

Το μέτρο που αποτελεί και μνημονική υποχρέωση αλλάζει τα δεδομένα καθώς αυξάνει τις ημέρες της εβδομάδας κατά τις οποίες μπορούν να γίνουν πλειστηριασμοί από μια σε τρεις, παρέχει τη δυνατότητα συμμετοχής σε αυτούς ακόμα και ενδιαφερομένων από το εξωτερικό ενώ αντί να πηγαίνει ο συμβολαιογράφος στο Ειρηνοδικείο, η όλη διαδικασία θα γίνεται ηλεκτρονικά με ένα τρόπο αδιάβλητο από το γραφείο του.

Για τους δανειολήπτες ή τους οφειλέτες σε βάρος των οποίων γίνεται ένας πλειστηριασμός εκτός από το ότι η διαδικασία γίνεται ηλεκτρονικά δεν αλλάζει τίποτα αναφορικά με τα δικαιώματα τους Δηλαδή απαιτείται δικαστική απόφαση, ή δικαστική διαταγή, που θα βεβαιώνει την ύπαρξη και το ύψος του χρέους και ο οφειλέτης θα πρέπει να έχει ενημερωθεί πριν τις δικαστικές σε βάρος του. Ο πλειστηριασμός δεν θα μπορεί να γίνει νωρίτερα των 7 μηνών από την κατάσχεση του ακίνητου ωστόσο παρέχεται η δυνατότητα ακόμα και την ημέρα του πλειστηριασμού ο οφειλέτης να τον σταματήσει εφόσον εξοφλήσει την υποχρέωσή του.

Διαβάστε περισσότερα στο in.gr