Πλεόνασμα 1,569 δισ ευρώ εμφάνισε το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιούλιο, έναντι πλεονάσματος 1,356 δισ. ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος την Τετάρτη.

Ισοζύγιο Πληρωμών Ιούλιος 2017

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανέφερε ότι η διεύρυνση του πλεονάσματος οφείλεται στην άνοδο του πλεονάσματος στο ισοζύγιο υπηρεσιών και στον περιορισμό των ελλειμμάτων στα ισοζύγια πρωτογενών και δευτερογενών εισοδημάτων.

Οι τουριστικές εισπράξεις αυξήθηκαν στα 2,93 δισ ευρώ από τα 2,77 δις ευρώ τον ίδιο μήνα πέρυσι.

«Η άνοδος κατά 249 εκατ. ευρώ του πλεονάσματος του ισοζυγίου υπηρεσιών σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2016 οφείλεται στη βελτίωση όλων των επιμέρους ισοζυγίων και κυρίως σε εκείνη του ταξιδιωτικού ισοζυγίου, το πλεόνασμα του οποίου διευρύνθηκε κατά 169 εκατ. ευρώ», ανέφερε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Οι αφίξεις τουριστών και οι σχετικές εισπράξεις αυξήθηκαν κατά 10,2% και κατά 5,3% αντίστοιχα σε ετήσια βάση, ανέφερε η Τράπεζα της Ελλάδος.

Για το σύνολο του 2016, το ισοζύγιο πληρωμών εμφάνισε έλλειμμα 1,1 δισ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 206 εκατ. ευρώ το 2015, ως αποτέλεσμα της μείωσης του πλεονάσματος στις υπηρεσίες.