Μεγαλύτερη ευελιξία στους επιβάτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους προσφέρει η ο Όμιλος Lufthansa, δίνοντάς από τις αρχές Σεπτεμβρίου τη δυνατότητα να προσαρμόζουν το πρόγραμμα των πτήσεών τους ανάλογα με τις ανάγκες τους.
Οι επιβάτες σε ευρωπαϊκά δρομολόγια των Austrian Airlines, Lufthansa και SWISS που έχουν κράτηση στις κατηγορίες Economy Flex ή flexible Business Class θα μπορούν να αλλάζουν, χωρίς χρέωση, το εισιτήριο της επιστροφής και να κάνουν κράτηση σε προηγούμενη πτήση την ίδια ημέρα.
Η δυνατότητα αλλαγής εισιτηρίων σε αυτές τις κατηγορίες κομίστρων ήταν ήδη διαθέσιμη, τώρα όμως οι επιβάτες δεν θα επιβαρύνονται οικονομικά, ακόμα κι αν η αρχικά επιλεγμένη κατηγορία θέσης δεν είναι πλέον διαθέσιμη. Η αλλαγή της πτήσης δεν μπορεί να γίνει πριν από την ημέρα του ταξιδιού και είναι δυνατή μόνο εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις στην Economy Class (στην περίπτωση εισιτηρίου Economy Flex) ή Business Class (για εισιτήρια flexible Business Class).
Για τις πτήσεις με την Lufthansa, η δωρεάν αλλαγή πτήσης μπορεί να πραγματοποιηθεί με διάφορα μέσα. Διατίθεται μέσω της ιστοσελίδας LH.com ή κατά τη διάρκεια του online check-in ή μέσω της εφαρμογής Lufthansa Αpp ή στα γκισέ του check-in και τα εκδοτήρια εισιτηρίων στα αεροδρόμια. Για πτήσεις με την Austrian Airlines και την SWISS, η δωρεάν αλλαγή κράτησης μπορεί να γίνει μόνο στα σημεία του self –service check-in ή στα αντίστοιχα γκισέ.
Δεν είναι δυνατή η δωρεάν αλλαγή του εισιτηρίου για πτήσεις κοινού κωδικού ή στην περίπτωση που οι επιβάτες έχουν ήδη τσεκάρει τις αποσκευές τους ή έχουν αγοράσει πρόσθετες υπηρεσίες, όπως ειδικό μενού, αναβαθμισμένες ή εξειδικευμένες υπηρεσίες. Επίσης, το δρομολόγιο πρέπει να είναι ίδιο με εκείνο του εισιτηρίου που είχε αρχικά κρατηθεί.