από metereologos.gr
Κυριακή 22 Ιουλίου 2018
 

Ελλάδα, η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ που αύξησε τους φόρους

Τι αναφέρει η έκθεση Tax Policy Reforms 2017 του Οργανισμού
Ελλάδα, η μόνη χώρα του ΟΟΣΑ που αύξησε τους φόρους
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Η Ελλάδα αποτελεί την μοναδική εξαίρεση μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΟΣΑ καθώς είναι η μόνη χώρα που αύξησε τους φόρους και τις ασφαλιστικές εισφορές, σύμφωνα με την έκθεση Tax Policy Reforms 2017 του Οργανισμού.

Σύνοψη της έκθεσης

Αντίθετα με την γενικότερη τάση που επικράτησε τα τελευταία χρόνια στις χώρες του ΟΟΣΑ, να μειώνουν τη φορολογική επιβάρυνηση επιχειρήσεων και ιδιωτών με σκοπό την τόνωση της οικονικής ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα που αύξησε το βασικό συντελεστή ΦΠΑ από το 23% στο 24% όπως και η μόνη χώρα που επιβάρυνε κατά 1% περισσότερο σε σχέση με το 2015 τη μέση φορολογική επιβάρυνση των άγαμων μισθωτών.

Πρωτιά καταγράφεται για την Ελλάδα και στην επιβάρυνση από τις εισφορές κοινωνικής ασφάλισης λόγω του ασφαλιστικού Κατρούγκαλου.

Στην έκθεση καταγράφηκαν αναλυτικά οι μεταβολές του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, των εισφορών κοινωνικής ασφάλισης, του φόρου εισοδήματος των επιχειρήσεων, του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, των ειδικών φόρων κατανάλωσης, των περιβαλλοντικών φόρων και των φόρων ιδιοκτησίας ανά χώρα.

«Οι κυβερνήσεις ορθώς επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην τόνωση της ανάπτυξης μέσω φορολογικών μεταρρυθμίσεων», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΟΣΑ Άνχελ Γκουρία προσθέτοντας ότι «η παρακολούθηση των αλλαγών στο παγκόσμιο τοπίο της φορολογικής πολιτικής παρέχει υψηλής ποιότητας πληροφορίες σχετικά με τη διαμόρφωση της φορολογικής πολιτικής, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους φορείς στην χάραξη πολιτικής, στον σχεδιασμό και στην αξιολόγηση μελλοντικών μεταρρυθμίσεων προς όφελος των πολιτών τους».


Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (3)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  μα τίποτα πιο φυσικό... | 14/09/2017 20:17
  γιατί η ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα την οποία χρεωκόπησαν πολιτικοί και επιχειρηματίες σε αγαστή συνεργασία. Κάποιος θα πρέπει να πληρώσει τα χρέη τους.
  λοιπόν σκάστε και πληρώστε
  απάντηση00
   
   
  ..... ή φόρους ή ψηφοφόρους ! | 14/09/2017 13:07
  με τους φόρους, φόρους που ούτε επί Τουρκοκρατίας πλήρωναν οι Έλληνες, διαλύεται η Οικονομία, διαλύεται η Ελλάδα, διαλύεται το Έθνος μας. Αυτό ενδιαφέρει τις κυβερνήσεις όλων των Κρατών - ΠΛΗΝ της αριστεράς, κατά δήλωσιν των Ανθελλήνων στην ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. Οι φόροι, αν και αυξάνουν τους οφειλέτες στο δημόσιο ραγδαία καθόσον ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος, οφείλονται στην αύξηση των αργόσχολων Δημοσίων Υπαλλήλων, που σαν αργόσχολοι είναι σίγουρα ψηφαλάκια και παπαγαλάκια των Γενίτααρων Ανθελλήνων. Αυτή ακριβώς είναι η λατρεία της εξουσίας, απωθημένο ανθρώπων Ανθελλήνων, χαμηλού iq και Γενίτσαρων.
  athinais
  απάντηση12
   
   
  Ποτέ φεύγετε; | 14/09/2017 12:00
  Είναι όμως και η μόνη χώρα όπου ήρθε η ελπίδα...Τρομάρα μας...
  Σας σιχαθήκαμε εδώ και καιρό,φύγετε άθλιοι!
  απάντηση32