από metereologos.gr
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
 

Εκδόθηκαν οι άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας

Το «μπαλάκι» στην Eldorado Gold
Εκδόθηκαν οι άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις της Ολυμπιάδας
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Eκδόθηκαν σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δύο άδειες για τις μεταλλευτικές εγκαταστάσεις Ολυμπιάδας. Ωστόσο, καθώς οι άδειες για τις Σκουριές έχουν παραπεμφθεί σε τρίμηνη διαδικασία διαιτησίας, το «μπαλάκι» βρίσκεται στην πλευρά της Eldorado Gold.

Ειδικότερα, με την πρώτη απόφαση τροποποιείται η άδεια εγκατάστασης ηλεκτρομηχανολογικού του χώρου απόθεσης στην περιοχή της Ολυμπιάδας, και επιτρέπεται «η διάθεση του λεπτομερούς υπολείμματος κατεργασίας του εργοστασίου εμπλουτισμού Ολυμπιάδας στο στεγανοποιημένο και υδραυλικά προστατευμένο -απομονωμένο τμήμα που προσδιορίζεται από τον ενοποιημένο χώρο απόθεσης 1-3, το δεξιό αντέρεισμα, την ανάντη παρειά του κατάντη αναχώματος και την λίμνη εκτάκτου ανάγκης του Μεταλλείου Μαύρων Πετρών».

Με την δεύτερη, χορηγείται στην Ελληνικός Χρυσός άδεια λειτουργίας νέου ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού του εργοστασίου εμπλουτισμού στην Ολυμπιάδα, διάρκειας τριών ετών, με τον περιορισμό η ποσότητα του επεξεργαζόμενου μεταλλεύματος ετησίως να μην υπερβαίνει τις 400.000 τόνους, όπως και να λαμβάνονται μέτρα για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, τη συμμόρφωση προς τους κανονισμούς λειτουργίας και συντήρησης κ.α.
Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (3)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
   
  Λύτρωση χωρίς λύτρα? | 13/09/2017 17:58
  Τελικά τι γίνεται, καταστρέφεται το περιβάλλον, προστατεύεται το περιβάλλον? Δόθηκαν λύτρα, δεν δόθηκαν λύτρα? Ποιος ξέρει να μας πει τι ακριβώς γίνεται?
  περιβαλλοντιστής (αριστερός)
  απάντηση20
   
   
   
  Η κυβέρνηση συριζανέλλ ενεργήθηκε επάνω της... | 13/09/2017 17:55
  Η Eldorado Gold εξήγγειλε την πρόθεσή της να αποχωρήσει από την επένδυσή της στη Χαλκιδική, τη Δευτέρα. Την Τετάρτη, η κυβέρνηση συριζανέλλ ενεργήθηκε επάνω της και εξέδωσε τις πρώτες δύο, (2), από τις απαιτούμενες άδειες, (αποδεικνύοντας ότι οι άδειες ήσαν έτοιμες αλλά δεν τις υπέγραφαν για να διώξουν την εταιρεία)!!!
  Παρατηρητής
  απάντηση443
  Απαντήσεις  1 | Εμφάνιση όλων
   
-