Τις επόμενες δέκα ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική όπως υποστήριξε ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, καθώς ξεκινά η διαδικασία της διαιτησίας.

Το υπουργείο αντιμετωπίζει το ζήτημα με την Eldorado με θεσμικό τρόπο ανέφερε ο υπουργός υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε συντεταγμένη χώρα με συνέχεια».

Όπως ανέφερε ο κ. Σταθάκης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεμπλοκάρει και η επένδυση της Κοινοπραξίας Total-Edison-ΕΛΠΕ για έρευνες υδρογονανθράκων στο «Οικόπεδο 2» του Ιονίου, δυτικά της Κέρκυρας, καθώς ολοκληρώθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο έλεγχος της σύμβασης, που είχε μονογραφηθεί τον περασμένο Μάρτιο.

«Εμείς θέλουμε την επίλυση όλων των θεμάτων στη διαιτησία η οποία ξεκινάει αυτή την εβδομάδα από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους. Η επένδυση θα προχωρήσει εφόσον πληροί πλήρως τους περιβαλλοντικούς όρους και εφόσον διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει μεταλλουργία στην Ελλάδα» υπογράμμισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, συμπληρώνοντας πως η εκκρεμότητα υπάρχει εδώ και 22 χρόνια και επανέλαβε ότι έχει αδειοδοτηθεί το 60% του υποέργου των Σκουριών και το σύνολο της Ολυμπιάδας.

«Αδειοδότηση δεν έχει υπάρξει για την μεταλλουργική μονάδα αλλά γι’ αυτό δεν ευθύνεται η εταιρεία», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο αποζημίωσης της εταιρίας αν ακυρωθεί η επένδυση, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η εταιρία δεν έχει θέσει τέτοιο ζήτημα.