Η «Ελλάδα της νέας εποχής» που θα βασίζεται σε ένα νεο παραγωγικο μοντελο κι ένα νέο κοινωνικο κρατος θα είναι ο κεντρικός άξονας της παρουσίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.


Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του Πρωθυπουργού

Στην ομιλία του απόψε στις 20:00 στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» ενώπιον των εκπροσώπων παραγωγικών τάξεων και άλλων φορέων ο πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει πως πλέον η χώρα μας βρίσκεται στην τελική ευθεία για την υπέρβαση της κρίσης.
Κατά τις πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει σε απολογισμό του μέχρι σήμερα έργου της κυβέρνησης ενώ αναφερόμενος στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, θα επισημάνει την αλλαγή της εικόνας για την χώρα μας και την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης που δυνοδεύτηκε από την επιτυχή έξοδο στις αγορές.
Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να γίνει σε σημαντικά στοιχεία που στοιχειοθετούν την εικόνα της ανάκαμψης, όπως η αύξηση του ΑΕΠ, η σταθερή μείωση της ανεργίας με τον στόχο που θα τεθεί να είναι η πτώση της από το ψυχολογικό όριο του 20% το 2018, η αύξηση των επενδύσεων, ειδικά των αμεσων ξενων επενδυσεων, την αύξηση των εξαγωγων και της βιομηχανικης δραστηριοτητας.
Μεγάλο μέρος της ομιλίας του πρωθυπουργού αναμένεται να αφιερωθεί στο όραμα για βιωσιμη αναπτυξη που θα βασίζεται στην προστασια της εργασιας με προτεραιότητα τους νέους.
Βασικοί στόχοι που θα τεθούν είναι η ανασχεση του brain drain, η εκπόνηση στοχευμενων δράσεων για την ανεργια νέων και μετρα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας.
Τσίπρας: Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν δεύτερο σπίτι μου


«Αισθάνομαι στη Θεσσαλονίκη σαν δεύτερο σπίτι μου» είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην αρχή της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο της ΔΕΘ-Helexpo Τάσο Τζήκα και τα μέλη της διοίκησης.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε να μάθει πόσες είναι οι συμμετοχές στη φετινή 82η ΔΕΘ και έδειξε ενδιαφέρον για τα κινέζικα φαναράκια με τα οποία έχει στολιστεί η έκθεση και το κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς η Κίνα είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή διοργάνωση.

Ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε σε περίπτερα της ΔΕΘ και παρέστη στα εγκαίνια του περιπτέρου της Κίνας.