H συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου και του αναπληρωτή του, Γιώργου Χουλιαράκη, με τον επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων της Κομισιόν, Πιέρ Μοσκοβισί, που πραγματοποιείται το απόγευμα στις Βρυξέλλες, έχει …παρασκήνιο.

Κι αυτό γιατί πληροφορίες αναφέρουν ότι το ελληνικό ζήτημα συζητήθηκε ευρέως, χθες, σε συνάντηση τους στο Παρίσι, από τους κ. Εμμανουέλ Μακρόν και Μοσκοβισί, ενόψει της απογευματινής συνάντησης του Ευρωπαίου Επίτροπου με τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι Μακρόν και Μοσκοβισί εμφανίζονται στο ίδιο μήκος κύματος, δείχνοντας ότι είναι θετικά προσκείμενοι σε μια ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας.

Ο Μοσκοβισί, σχολιάζοντας την «πρόοδο που έχουν σημειώσει οι ελληνικές αρχές», εξήγησε τον περασμένο Ιούνιο, ότι «θα πρέπει να είμαστε σε θέση να λάβουμε μεσοπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους με την υποστήριξη του ΔΝΤ».

Μια προοπτική που έως τώρα έχει απορριφθεί από την Αγκελα Μέρκελ, κυρίως στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 24 Σεπτεμβρίου.