Την επέκταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας όσων έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη (Ν.3869/2010), που ισχύει μέχρι 31.12.2017, θα επανεξετάσει η κυβέρνηση στις αρχές Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ο Σταύρος Κοντονής συναντήθηκε την Τρίτη με τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων της χώρας.

Κατά τη συνάντηση, όπως αναφέρει το υπουργείο Δικαιοσύνης, συμφωνήθηκε ότι τα γνωστά προβλήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία της χώρας, αποτελούν ζήτημα που απασχολεί το υπουργείο και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις, προς τα αρμόδια όργανα, για την άμεση αντιμετώπισή τους.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης «ως εποπτεύουσα Αρχή στέκεται στο πλευρό των συμβολαιογράφων και στον σημαντικότατο ρόλο τους ως αμίσθων δημοσίων λειτουργών ασκούντων δημόσια εξουσία, επιφορτισμένων από την Πολιτεία με την αρμοδιότητα της αναγκαστικής εκτέλεσης.

Αναφορικά με τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς τονίστηκε ότι η νέα αυτή διαδικασία θα συντελέσει μεταξύ άλλων και στην επίλυση των ανωτέρω προβλημάτων.

Η πολιτεία συνεργαζόμενη στενά με τους συμβολαιογράφους προς την διαμόρφωση του νέου αυτού συστήματος, διασφαλίζει μέσω της διενέργειας των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αποκλειστικά από τον συμβολαιογράφο, τον δημόσιο χαρακτήρα της αναγκαστικής εκτέλεσης, τη διαφάνεια της διαδικασίας και την προστασία των δικαιωμάτων των οφειλετών (δικονομική και οικονομική)» αναφέρει η ανακοίνωση.