Το κλείσιμο εκκρεμοτήτων πριν από την έναρξη των διαπραγμάτευσεων εν όψει της τρίτης αξιολόγησης και η προετοιμασία για τη ΔΕΘ ήταν το αντικείμενο διαδοχικών συσκέψεων του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Οι συναντήσεις με υπουργούς θα συνεχιστούν αυτήν και την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε αναμένεται η συνάντηση των κ.κ. Τσίπρα – Τσακαλώτου εν όψει της έναρξης της τρίτης αξιολόγησης.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Ναυτεμπορική, η κυβέρνηση ρίχνει το βάρος της στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, καθώς θα πρέπει να επιδείξει στους δανειστές σημαντική πρόοδο.

Τουλάχιστον 17 από τα προαπαιτούμενα που θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους αφορούν τις ιδιωτικοποιήσεις και η κυβέρνηση πρέπει να «περάσει» τη μεταφορά ευαίσθητων ΔΕΚΟ στο Υπερταμείο.

Ένα ακόμη σημαντικό στοίχημα είναι η κάλυψη του φετινού δημοσιονομικού στόχου, που προϋποθέτει την είσπραξη τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους, ενώ ο εισπρακτικός στόχος για το 2018 ανεβαίνει πάνω από τα 2 δισ. ευρώ.