Δεν θα δείξουμε την παραμικρή ανοχή, είναι αδιανόητο να συμβαίνουν επιθέσεις εναντίον εφοριακών σε ευρωπαϊκή χώρα, υπογράμμισε σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό στην Αγριά Βόλου και προανήγγειλε αυστηροποίηση των σχετικών νομικών κυρώσεων.

Σύμφωνα με τον κ. Πιτσιλή, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με την επίτευξη των στόχων των φορολογικών εσόδων για φέτος, η εντατικοποίηση των ελέγχων αλλά και οι κατασχέσεις από λογαριασμούς οφειλετών φέρνουν σημαντικά αποτελέσματα.

Οι κατασχέσεις

Παράλληλα ο κ. Πιτσιλής δήλωσε πως η ΑΑΔΕ προχώρησε στο α’ εξάμηνο της χρονιάς σε 918.000 κατασχέσεις από τραπεζικούς λογαριασμούς 173.000 οφειλετών του Δημοσίου. «Αναπόδραστα πρέπει να λαμβάνονται τέτοια μέτρα», τόνισε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής υπογραμμίζοντας τα μέχρι τώρα θετικά στοιχεία απ’ την συγκεκριμένη πολιτική που εφαρμόζεται τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Όπως σημείωσε, δημιουργείται μία τάση αποκλιμάκωσης των οφειλετών αφού πλέον περίπου 3,9 εκατ. ΑΦΜ εμφανίζονται με οφειλές όταν την 1η Δεκεμβρίου του 2015 ήταν γύρω στα 4,5 εκατ.