Σε χαμηλό έξι εβδομάδων υποχωρούσε η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου την Τρίτη, κλείνοντας το κενό σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό, μετά την μεγαλύτερη της προβλεπόμενης αγορά ιταλικού χρέους από την ΕΚΤ, όπως αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν τη Δευτέρα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγόρασε πολύ περισσότερα ιταλικά ομόλογα από ότι αναμενόταν τον Ιούλιο, για να αντισταθμίσει την μειούμενη προσφορά ομολόγων άλλων χωρών.

Η ΕΚΤ και η Κεντρική Τράπεζα της Ιταλίας αγόρασαν 9,6 δις ιταλικού χρέους, σχεδόν 1,5 δις ευρώ υψηλότερα σε σχέση με το όριο που είχε τεθεί για τη χώρα σε μηνιαία βάση.

Ήταν η μεγαλύτερη απόκλιση σε σχέση με το ενδεικτικό όριο που είχε τεθεί για την Ιταλία.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχωρούσε σε χαμηλό έξι εβδομάδων στο 1,97%, περιορίζοντας τη διαφορά απόδοσής του σε σχέση με το αντίστοιχο γερμανικό στις 152 μονάδες βάσης, στο χαμηλό που είχε σημειωθεί το 2017.

Η ΕΚΤ αγόρασε επίσης περισσότερα, του προβλεπόμενου, ισπανικά και γαλλικά ομόλογα.

Αυτό ίσως εξηγεί την καλύτερη συμπεριφορά των ομολόγων των χωρών του νότου της ευρωζώνης, μετά τις μαζικές πωλήσεις που πυροδότησαν οι δηλώσεις του Ντράγκι στα τέλη Ιουνίου, που υποδήλωναν για ορισμένους αλλαγή της πολιτικής της κεντρικής τράπεζας αναφορικά με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, σχολιάζει το Reuters.