Στην αγορά της Ιταλίας επεκτείνεται δυναμικά η ελληνική εταιρεία ταμειακών συστημάτων ΜΑΤ Technology, η οποία εξασφάλισε τη μία από τις πέντε μόνο εγκρίσεις που δόθηκαν σε ταμειακά συστήματα στην παρούσα φάση, κατόπιν των νέων και απαιτητικών προδιαγραφών που θέσπισε το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου αυτά να παρέχουν τη δυνατότητα ασφαλούς διασύνδεσής τους με κεντρικές πληροφορικές υποδομές, με σκοπό την αποστολή σε αυτές των δεδομένωντων ημερησίων συναλλαγών.
Ετσι το εξελιγμένο μοντέλο ταμειακού συστήματοςτης ΜΑΤ Technology, Edo Web (στην Ιταλία διατίθεται ως Edo Plus), διαθέτει ήδη από τον περασμένο μήνα άδεια κυκλοφορίας με τις νέες προδιαγραφές στην ιταλική αγορά.
Σημειώνεται ότι το σύνολο των μοντέλων των ταμειακών συστημάτων που κυκλοφορούν στην ιταλική αγορά και θα υποχρεωθούν να λάβουν αντίστοιχη έγκριση είναι περισσότερα από 40.

Και έγκριση αναβάθμισης
Η σημαντικότερη όμως επιτυχία της ΜΑΤ, σύμφωνα με τη διοίκησή της, ήταν ότι κατόρθωσε μέσα από ιδιαίτερα ευφυείς τεχνικές να επιτύχει να λάβει έγκριση και για την αναβάθμιση όλων των έως σήμερα διατεθέντων ταμειακών συστημάτων της στην ιταλική αγορά.

Η ΜΑΤ σε συνεργασία με την ιταλική εταιρεία Appese srl, αποκλειστικό αντιπρόσωπό της στην Ιταλία, προχωρεί πλέον και στη λήψη της σχετικής έγκρισης για δύο ακόμα μοντέλα, τα Elio Web και Cobus (στην Ιταλία διατίθενται με τα ονόματα Helio και Hydra, αντίστοιχα).

Η ΜΑΤ στο σύνολο των ετήσιων πωλήσεων ταμειακών συστημάτων στην ιταλική αγορά κατέχει μερίδιο 8% το οποίο και βαίνει συνεχώς αυξανόμενο τα τρία τελευταία χρόνια ενώ περισσότερα από 15.000 καταστήματα δουλεύουν με αυτά τα τρία μοντέλα.

Μερίδια αγοράς

H MAT Technology είναι ελληνική εταιρεία όλα τα προϊόντα της οποίας σχεδιάζονται και παράγονται αποκλειστικά στην Ελλάδα. Κύρια δραστηριότητα της ΜΑΤ είναι η παραγωγή προηγμένων ταμειακών συστημάτων είτε αυτά είναι φορολογικά ή μη, καθώς και η ανάπτυξη εξειδικευμένου mobile λογισμικού για τις επιχειρήσεις μικρής λιανικής, είτε αυτές διαθέτουν αγαθά, είτε δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης.

Τα προϊόντα της εταιρείας κατέχουν ένα σημαντικό μερίδιο της ελληνικής αγοράς που αγγίζει το 30%, ενώ η κύρια εξαγωγική της δραστηριότητα κατευθύνεται προς την αγορά της Ιταλίας όπου εξάγονται σχεδόν 10.000 συστήματα ετησίως. Πέραν αυτού, η εταιρεία εξάγει στην Κύπρο, στην Κένυα και στη Ζιμπάμπουε, ενώ στις αρχές του επόμενου έτους θα αρχίσει να πραγματοποιεί εξαγωγές στην Πολωνία και στη Σουηδία στη βάση υπογεγραμμένων συμφωνιών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ