Την απόφαση να ανακαλέσει περίπου τρία εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα οχήματα Mercedes-Benz που κινούνται στους δρόμους της Ευρώπης ανακοίνωσε η Daimler.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, ιδιοκτήτρια ορισμένων εκ των κορυφαίων brands αυτοκινήτων, με επίσημη δήλωσή της έκανε γνωστή την πρόθεσή της να «συνεισφέρει στη μείωση των εκπομπών ρύπων» στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενέκρινε μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση των βλαβερών παραγώγων που εκλύονται από τους κινητήρες της, συμπεριλαμβανομένων και επενδύσεων ύψους 220 εκατ. ευρώ για την αναβάθμιση των κινητήρων των συγκεκριμένων οχημάτων.

Η απόφαση της Daimler για την ανάκληση έρχεται μόλις μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση που είχαν ορισμένα κορυφαία στελέχη της Mercedes-Benz με τις γερμανικές αρχές σχετικά με τις εκπομπές ρύπων των αυτοκινήτων της. Οι δύο πλευρές συμφώνησαν εν τέλει να πραγματοποιηθούν επιπλέον έλεγχοι στα οχήματα της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας αναφορικά με το ζήτημα.

Μετά την παραδοχή της Volkswagen πριν από δύο χρόνια για συστηματική εξαπάτηση των τεστ εκπομπών ρύπων, ολόκληρη η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε αυστηρό έλεγχο. Το πλήγμα για τη χώρα ήταν σημαντικό και σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος που θα εκθέσουν για ακόμη μία φορά τη βαριά της βιομηχανία.


«Η δημόσια συζήτηση για τους κινητήρες ντίζελ δημιουργεί αβεβαιότητα –ειδικά για τους πελάτες μας. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να λάβουμε επιπρόσθετα μέτρα για να καθησυχάσουμε τους οδηγούς των πετρελαιοκίνητων οχημάτων και για να ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη στην τεχνολογία ντίζελ»
δήλωσε μετά την ανακοίνωση των μέτρων ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και επικεφαλής του τμήματος αυτοκινήτων Mercedes-Benz Ντίτερ Ζέτσε.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ