Για μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, τουλάχιστον, έδειξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι όταν ρωτήθηκε για ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE): Η συζήτηση για αυτό είναι «πρόωρη», είπε.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ σημείωσε, για την έξοδο στις αγορές, πως είναι απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και πως, σε κάθε περίπτωση, συντελείται «σοβαρή πρόοδος».

Στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Φρανκφούρτη μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, ο Μάριο Ντράγκι ρωτήθηκε σχετικά με την Ελλάδα και την πρόθεση για έξοδο στις αγορές – συγκεκριμένα, σε σχέση με το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, εάν η ΕΚΤ θεωρεί πως πλησιάζει η ένταξη των ελληνικών ομολόγων.

«Πρέπει να ολοκληρωθεί η τρίτη αξιολόγηση» ανέφερε ο Μάριο Ντράγκι, σημειώνοντας παράλληλα πως είναι «απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης το πότε» θα αντλήσει κεφάλαια από τις αγορές.

Ωστόσο, η υλοποίηση των όρων της τρίτης αξιολόγησης είναι «κρίσιμη».

Μάλιστα, ο κ. Ντράγκι αναφέρθηκε και στις επιφυλάξεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για την έξοδο σε αυτή τη φάση στις αγορές, τονίζοντας ότι η εγχώρια νομισματική αρχή «έχει εκφράσει κάποια ανησυχία για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος».

«Σε κάθε περίπτωση ωστόσο, συντελείται σοβαρή πρόοδος» είπε.

Όσον αφορά την ένταξη στο QE, ο Ντράγκι κατέληξε στο ότι «η συζήτηση για αυτό είναι πρόωρη».

Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου της ΕΚΤ – η ερώτηση για την Ελλάδα στο 28:14, η απάντηση στο 29:30: