Με στόχο να φέρουν τους έλληνες καταναλωτές πιο κοντά στην ηλεκτροκίνηση ο όμιλος Κosmocar και η Protergia, ο ενεργειακός βραχίονας του ομίλου Μυτιληναίος, προχώρησαν σε εμπορική συμφωνία, η οποία θα «χτιστεί» γύρω από το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της VW, το Ε-UP.
Η Protergia θα παρέχει την ενέργεια του αυτοκινήτου δωρεάν για έναν χρόνο (10.000 χιλιόμετρα), ενώ επιπλέον με το πρόγραμμα e protergia οικιακό θα παρέχει έκπτωση 21% χωρίς εγγύηση (με πάγια εντολή).

«Είναι το πρώτο καθαρά ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι προσαρμοσμένο και κοντά στις ανάγκες του οδηγού και ταυτόχρονα έχει προσιτή οικονομική τιμή»
ανέφερε ο κ. Θ. Κονιστής, διευθυντής Πωλήσεων και Μάρκετινγκ της Κosmocar, για το μοντέλο που στην έκδοση «E-UP, powered by Protergia» θα περιλαμβάνει πλούσιο εξοπλισμό και ταυτόχρονα θα παρέχεται δωρεάν το πλήρες κιτ για την ταχυφόρτιση στο σπίτι.

«Στόχος μας είναι να φέρουμε τηνηλεκτροκίνηση σε όλους»
ανέφερε η διευθύντρια Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ του ομίλουΜυτιληναίος κυρία Βίβιαν Μπουζάλη.
Το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου (E-UP) έχει ιπποδύναμη 82 ίππους, αυτονομία 160 χιλιόμετρα και το κόστος μετακίνησης (μετά το δωρεάν πρώτο έτος) θα είναι 1,1 ευρώ/100 χιλιόμετρα, όταν για ένα βενζινοκίνητο σύγχρονης τεχνολογίας (5 λίτρα/100 χιλιόμετρα) το αντίστοιχο κόστος ξεπερνά τα 7 ευρώ/100 χιλιόμετρα.
Το κόστος του E-UP χωρίς την προωθητική ενέργεια (περιλαμβανομένου και του εξοπλισμού φόρτισης) φτάνει τα 30.000 ευρώ. Δηλαδή οι καταναλωτές που θα επιλέξουν να αγοράσουν το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για να καλύψουν τις αστικές ανάγκες μετακίνησης θα έχουν όφελος πάνω από 10.000 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνονται το κέρδος από το καύσιμο, τα μειωμένα κόστη συντήρησης κ.λπ.

Επίσης για την μπαταρία παρέχεται 8ετής εγγύηση, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί από την Κosmocar πρόγραμμα επιδότησης ειδικά για το E-UP. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η Ελλάδα είναι ουραγός στις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων (0,03%) το 2016.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ