«Ο ιδιωτικός τομέας είναι αυτός που θα οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου επιχειρήσεων Μυτιληναίος, κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την εισαγωγή και διαπραγμάτευση του εταιρικού ομολόγου της εταιρείας στην αγορά τίτλων σταθερού εισοδήματος του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

«Ο όμιλος δανείστηκε από την αγορά, από ιδιώτες και θεσμικούς, με χαμηλό επιτόκιο της τάξης του 3,10%. Τι μας λέει αυτό; Ότι η ανάπτυξη και η φυγή της χώρας μας προς τα εμπρός περνάει μόνο μέσα από τον ιδιωτικό τομέα. Ισως στεναχωρηθούν ορισμένοι άνθρωποι που είναι ιδεολογικά προσκολλημένοι σε άλλους είδους μοντέλα. Θα τους στεναχωρήσω, αλλά ο σημερινός κόσμος δεν έχει άλλο δρόμο. Και εμείς αυτό επιβεβαιώνουμε, μαζί με την κεφαλαιαγορά, το Χρηματιστήριο, τον ιδιωτικό τομέα», πρόσθεσε ο κ. Μυτιληναίος και προέτρεψε όσες επιχειρήσεις πληρούν τις προϋποθέσεις να επιδιώξουν τη χρηματοδότησή τους μέσω των εταιρικών ομολόγων ώστε να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξή τους και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.
Η έκδοση της Μυτιληναίος ύψους 300 εκατ. ευρώ συγκέντρωσε 740,8 εκατ ευρώ, δηλαδή καλύφθηκε 2,47 φορές και το επιτόκιο καθορίστηκε στο 3,10%. Το 61,67% των ομολογιών κατευθύνθηκε σε ιδιώτες επενδυτές (περίπου 10.000 αιτήσεις) και το 38,33% σε θεσμικούς.
Ο κ. Σωκράτης Λαζαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών τόνισε ότι η ελληνική κεφαλαιαγορά αποδεικνύει ότι έχει τη δυνατότητα άντλησης σημαντικών κεφαλαίων όταν οι εταιρείες και οι ανάδοχοι συνεργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράςκ. Χαράλαμπος Γκότσης σημείωσε πως η νέα αγορά του Χ.Α. για τα εταιρικά ομόλογα μπορεί να αποτελέσει σταθμό για την ελληνική οικονομία και τις επιχειρήσεις.