Για την Ελλάδα στοιχεία δεν υπάρχουν, στη Βρετανία όμως η αυξημένη ζήτηση για παγωτά εκτίναξαν τον Ιούνιο τον τζίρο και τα κέρδη των σούπερ μάρκετ.

Σ’ αυτό βοήθησε, βέβαια, και οι ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες που «ανέβασε» ο εφετινός Ιούνιος στη Βρετανία και σε ολόκληρη τη βόρεια και Κεντρική Ευρώπη άλλωστε.

Η εταιρεία ερευνών Nielsen ανακοίνωσε την Τρίτη ότι οι μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής στη Βρετανία πανηγύρισαν τη θεαματικότερη αύξηση των πωλήσεών τους σε μηνιαία βάση εδώ και τέσσερα χρόνια. Κι αυτό χάρη στις πωλήσεις παγωτών!
Συγκεκριμένα, τον Ιούνιο που εκπνέει η αύξηση των πωλήσεων στα βρετανικά σούπερ μάρκετ ήταν κατά μέσον όρο 4% συγκριτικά με τον Ιούνιο του 2016.
Οι πωλήσεις των ατομικών παγωτών αυξήθηκαν κατά 24% καθώς ο εφετινός Ιούνιος είναι ο θερμότερος από το 1976 στη Βρετανία.

Αυξήθηκαν επίσης κατά 11% οι πωλήσεις φρέσκων προϊόντων, επίσης λόγω ζέστης προφανώς.

Σύμφωνα με τη Nielsen, ο ασυνήθιστα ζεστός καιρός είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν κατά 9% οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ της Ισλανδίας, επίσης λόγω της ζήτησης για παγωτά, φρούτα, φρέσκες σαλάτες, αναψυκτικά και άλλα δροσιστικά τρόφιμα και ποτά.