Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η υποβολή δεσμευτικών οικονομικών προσφορών στο διαγωνισμό πώλησης των δύο θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία. Για τα δύο ζαχαρουργεία (Crvenka και Sajkaska) εννέα σχήματα είχαν αρχικώς εκδηλώσει ενδιαφέρον και μένει να δούμε ποίοι εξ αυτών θα φτάσουν μέχρι την τελική φάση του διαγωνισμού.

Η πώληση των θυγατρικών είναι κομβική για την μητρική στην Ελλάδα, καθώς αποτελεί βασική προϋπόθεση για το πλάνο εξυγίανσης που έχει εκπονήσει η βασική πιστώτρια, η Τράπεζα Πειραιώς με τη διοίκηση της εταιρείας.
Ως ελάχιστο τίμημα για την απόκτηση των δύο μονάδων της ΕΒΖ έχουν τεθεί τα 25 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες του vima.gr οι προσφορές που θα υποβληθούν θα κυμανθούν μεταξύ 30 –35 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, προσφορές θα υποβληθούν από το σχήμα της γαλλικης Cristal Union μαζί με την κροατική Viro και σέρβο επιχειρηματία, ιδιοκτήτη εκτάσεων με ζαχαρότευτλα, από την αγγλική ED&F Man, την πολωνική Polski και την αυστριακή Agrana Group. Θολό επίσης παραμένει το τοπίο σε ότι αφορά την υποβολή προσφοράς από τον Σέρβο επιχειρηματία Μίοντραγκ Κόστις, βασικό ανταγωνιστή των μονάδων της ΕΒΖ στη Σερβία.
Τα καθαρά κέρδη των δύο θυγατρικών το 2016 διαμορφώθηκαν στα 22,9 εκατ. ευρώ.