«Πρέπει να δούμε τι ξέρουμε έως τώρα και να συμφωνήσουμε επί της διαδικασίας» σημείωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup o Γερούν Ντάισελμπλουμ.

«Δεν θα μιλήσουμε για συγκεκριμένους αριθμούς για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους σήμερα . Ελπίζω ότι θα έχουμε θετικά βήματα σήμερα. Είμαστε στο τελευταίο έτος του προγράμματος. Προετοιμάζουμε την Ελλάδα για την επόμενη φάση…»

«Υπάρχει συμφωνία Αθήνας-δανειστών ότι έχουν ολοκληρωθεί τα προαπαιτούμενα για τη δόση» δήλωσε νωρίτερα την Πέμπτη ο επικεφαλής του Eurogroup.

Σήμερα θα δώσουμε μεγαλύτερη σαφήνεια στην Ελλάδα για το χρέος, κάτι που ζητά το ΔΝΤ, σημείωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι δεν θα υπάρξει τελική απόφαση για το χρέος της Ελλάδας. Αυτό θα αποφασιστεί στο τέλος του προγράμματος, είπε.

Χρειάζεται να συμφωνήσουμε στην διαδικασία για το πως θα υπολογιστεί, ποιος θα την υπολογίσει και πως θα αποφασίσουμε μετά το συνολικό πακέτο. Αυτού του είδους τις συζητήσεις θα έχουμε σήμερα. Δεν θα υπάρξει κάποιο νούμερο από αυτές. Το νούμερο θα έλθει μόνο στο τέλος του προγράμματος, ανέφερε.

Αισιόδοξος ότι θα υπάρξει λύση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης στην Αθήνα δήλωσε την Πέμπτη και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος λίγο πριν την έναρξη του Eurogroup.

Ερωτώμενος για το αν περιμένει μια συμφωνία στη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης και του ΔΝΤ στο Λουξεμβούργο ο Τσακαλώτος είπε ότι είναι «αισιόδοξος».

Την εκτίμησή του ότι η ελληνική πλευρά θα λάβει σήμερα την έγκριση για την επόμενη δόση του τρίτου προγράμματος διάσωσης της Ελλάδας, εξέφρασε και ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πίτερ Καζιμίρ.

Όπως δήλωσε στο Bloomberg προσερχόμενος για τη συνεδρίαση του ESM, «αναμένω σήμερα ότι ο Ευκλείδης θα φύγει με μια βαλίτσα γεμάτη λεφτά».