από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Πόσο στοιχίζει στις επιχειρήσεις ο... εκτυπωτής

Στα €500 εκ οι απώλειες των επιχειρήσεων από προβλήματα στις πληροφοριακές υποδομές
Πόσο στοιχίζει στις επιχειρήσεις ο... εκτυπωτής
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Το μισό δισ. ευρώ ετησίως φθάνουν οι απώλειες για τις ελληνικές επιχειρήσεις όσον αφορά την παραγωγικότητα των εργαζομένων προκύπτει από έρευνα της Epson που δραστηριοποιείται στον χώρο της εκτύπωσης. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 14 χώρες της Ευρώπης με τη συμμετοχή πάνω από 2.300 εργαζομένων σε μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις (10-250 άτομα), εκ των οποίων και 100 Ελληνες. Τα αποτελέσματα της έρευνας εστίασαν σε τρεις βασικούς τομείς που απασχολούν τις σύγχρονες επιχειρήσεις: την παραγωγικότητα, την οικονομία και το περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά, τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι 498 εκατ. ευρώ χάνονται ετησίως εξαιτίας χαμένων παραγωγικών ωρών από προβλήματα των υποδομών πληροφορικής τους, με πάνω από το μισό να αποδίδεται στους εκτυπωτές, αγγίζοντας το συνολικό ποσό των 263 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, ενώ από τις απαντήσεις των ερωτηθέντων προκύπτει ότι τα προβλήματα σχετικά με τον χρόνο εκτός λειτουργίας των εκτυπωτών ευθύνονται για την απώλεια 8,2 λεπτών κατά μέσο όρο στη διάρκεια της ημέρας, ο ρόλος των εκτυπωτών εξακολουθεί να είναι απαραίτητος τόσο για την αποδοτικότητα όσο και για την παραγωγικότητα στο γραφείο καθώς πιστεύουν ότι η μέση παραγωγικότητα θα μειωνόταν κατά 30% εάν δεν χρησιμοποιούνταν πλέον εκτυπωτές.

Οσον αφορά τη σημασία της εκτύπωσης στον εργασιακό χώρο, το 90% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εργασία τους, με το 72% να θεωρεί ότι η απουσία έντυπων εγγράφων στο γραφείο αποτελεί μη ρεαλιστικό σενάριο, το 81% να επισημαίνει ότι οι εκτυπωτές είναι ζωτικής σημασίας για αποτελεσματική εργασία, ενώ το 83% θεωρεί το χαρτί βασικό συστατικό των επιχειρήσεων.

Βάσει αυτών των ευρημάτων, οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν να επωφεληθούν από τον έλεγχο των δικτύων των εκτυπωτών τους καθώς, όπως δείχνει η έρευνα, πολλές δεν χρησιμοποιούν τις καλύτερες τεχνολογίες ή πρακτικές εκτύπωσης.

Οσον αφορά τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες των εταιρειών, παρότι έχουν αυξημένη απήχηση μεταξύ των υπαλλήλων, σύμφωνα με την έρευνα, πιστεύεται ότι δεν υποστηρίζονται τόσο ένθερμα από τις ίδιες τις εταιρείες.
Συγκεκριμένα, ενώ το 95% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ σημαντική την προστασία του περιβάλλοντος και το 39% των οργανισμών δήλωσαν πως έδωσαν περισσότερη σημασία στις οικολογικές πρωτοβουλίες την προηγούμενη χρονιά, προκύπτει ότι το 28% των οργανισμών εκτιμά τις οικολογικές πρωτοβουλίες μόνο εφόσον δεν επιφέρουν κόστος.

Το 63,5% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι οι περιβαλλοντικές προσπάθειες των επιχειρήσεων εξακολουθούν να επικεντρώνονται σε «γρήγορες λύσεις», όπως είναι η ανακύκλωση χαρτιού και ο φωτισμός χαμηλής κατανάλωσης ενώ μόλις το 36% είπε ότι καταβάλλει προσπάθειες για τη μείωση του συνολικού αποτυπώματος άνθρακα.

Η Epson υποστηρίζει ότι επειδή σχεδόν τα τρία τέταρτα των δικτύων επαγγελματικών εκτυπωτών στην Ελλάδα εξακολουθούν να αποτελούνται από εκτυπωτές laser, πολλές επιχειρήσεις δεν επωφελούνται από τις βελτιώσεις στη συντήρηση, την παραγωγικότητα και τα οικονομικά οφέλη που συνεπάγεται η επιχειρηματική χρήση της τεχνολογίας inkjet.

Το 29% των ερωτηθέντων δήλωσε πως πραγματοποίησε την αλλαγή από εκτυπωτές laser σε εκτυπωτές inkjet, στο πλαίσιο υποστήριξης οικολογικών πρωτοβουλιών. H χρήση εκτυπωτών τεχνολογίας inkjet εξασφαλίζει μείωση του κόστους της εκτύπωσης κατά 50%, σε σύγκριση με την τεχνολογία laser, μείωση στην κατανάλωση ισχύος έως 96%, στα απόβλητα έως 94% και στο συνολικό αποτύπωμα άνθρακα έως 92%.


HeliosPlus
Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (1)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.
     
    Εκτυπωτές | 15/06/2017 10:20
    Είμαι ένας μικρός χρήστης που τυπώνει λίγες εκατοντάδες μαυρόασπρες σελίδες το μήνα. Όταν τα ανταλλακτικά μελάνια για τους inkjet κοστίζουν όσο περίπου και ένας καινούργιος εκτυπωτής, για ποιο λόγο να μη χρησιμοποιώ laser; Και πως παράγει απόβλητα ο laser όταν μπορώ να δώσω το παλιό φυσίγγιο για αναγόμωση ή ανακύκλωση; Είναι προφανές ότι το άρθρο είναι αναπαραγωγή/μετάφραση ενός δελτίου ενημέρωσης της Epson και απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων. Μάλλον μειώθηκαν οι πωλήσεις μελανιών inkjet!
    dp
    απάντηση160