Η Ελλάδα τήρησε τις δεσμεύσεις της και όλες οι πλευρές συνεχάρησαν την Ελλάδα για την ποιότητα του πακέτου μεταρρυθμισεων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Το θέμα πήγε στο χρέος και αυτό πήρε την περισσότερη ώρα.

Η συμφωνία ήταν να προσδιοριστούν τα μέτρα για το χρέος που θα εφαρμοστούν στη λήξη του προγράμματος. Στο θέμα των πλεονασμάτων αποφασίστηκε να διατηρηθούν για τέσσερα χρόνια μετά τη λήξη του προγράμματος (σ.σ. συνολικά πέντε με το 2018).

Το θέμα ήταν πόση καθαρότητα θα υπάρχει για την ελληνική οικονομία και τις αγορές. Η Ελλάδα κάλυψε τις υποχρεώσεις της και ΔΝΤ και Ευρώπη έπρεπε να καλύψουν τις διαφορές τους, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Στο τέλος φάνηκε ότι χρειάζεται περισσότερη δουλειά για να έχουμε αυτή την καθαρότητα που θα καταλάβουν τόσο οι αγορές, όσο και ο ελληνικός λαός. Ετσι αποφασίσαμε να δοθεί περισσότερος χρόνος για συζητήσεις ώστε να υπάρξει συμφωνία.

Είμαι πεπεισμένος ότι όλοι θέλουν να βρουν τον συμβιβασμό τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Εκτιμώ ότι όλοι το έχουν καταλάβει.