Σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία για την Ελλάδα όπου μετά από καθυστερήσεις ετών εκκινούν οι έρευνες για την εξεύρεση και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων θα διεξαχθεί στις 26-27-28 Σεπτεμβρίου το 3ο συνέδριο και η έκθεση Global Oil & South East Europe and Mediterranean στο Metropolitan Expo (Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος).
Παράλληλα με την Global Oil & Gas South θα διεξαχθεί τo παγκοσμίου φήμης συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων Πετρελαίου (AAPG) APPEX REGIONAL 2017.
Η εκδήλωση υπό το γενικό τίτλο Global Oil & Gas South East Europe & Mediterranean incorporating APPEX 2017 οργανώνεται από την Rota και το ITE Group.
Το APPEX REGIONAL 2017 θα πραγματοποιηθεί κατά την πρώτη ημέρα του τριήμερου συνεδρίου και έκθεσης, φέρνοντας στην Ελλάδα κορυφαία στελέχη, επιστήμονες και φορείς της αγοράς έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων (Exploration & Production). Μεταξύ αυτών έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον και θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της αγοράς πετρελαίου, στελέχη κορυφαίων πετρελαϊκών (γεωλόγοι πετρελαίου, μηχανικοί παραγωγής, διευθυντές ανάπτυξης) εκπρόσωποι κυβερνητικών οργανισμών καθώς και στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών.
Τα συνέδρια APPEX είναι γνωστά στην παγκόσμια αγορά του πετρελαίου καθώς αποτελούν μια πετυχημένη διεθνή πλατφόρμα, μέσω της οποίας στελέχη της πετρελαϊκής αγοράς συζητούν τις τεχνικές εξελίξεις, τις προοπτικές αλλά και τις ευκαιρίες στην αγορά της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων.
Κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου και έκθεσης GLOBAL OIL & GAS SOUTH EAST EUROPE AND MEDITERRANEAN θα δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στις εξελίξεις του upstream στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Ανατολικής Μεσογείου.
Η τρίτη ημέρα θα είναι επικεντρωμένη κυρίως σε θέματα Midstream & Downstream ιδιαίτερα υπό το φως των σημαντικών διεργασιών που συντελούνται στο μέτωπο των αγωγών μεταφοράς ενέργειας και των άλλων ενεργειακών υποδομών στην ευρύτερη περιοχή.
Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφατες μεγάλες ανακαλύψεις στην Ανατολική Μεσόγειο (Αίγυπτος, Ισραήλ, Κύπρος) έχουν δώσει νέα προοπτική και έχουν φέρει στο προσκήνιο της παγκόσμιας πετρελαϊκής αγοράς την ευρύτερη περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα κατά τη διάρκεια της περσινής διοργάνωσης (2ο συνέδριο και έκθεση GLOBAL OIL & GAS SOUTH EAST EUROPE AND MEDITERRANEAN) πραγματοποιήθηκε στους χώρους της εκδήλωσης διμερής συνάντηση των υπουργών ενέργειας Ελλάδας και Ισραήλ και έγιναν σημαντικές ανακοινώσεις για την ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών.
Το αμέσως επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν επισήμως σημαντικές συμμετοχές κυβερνήσεων, φορέων και εταιρειών, που έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχουν στη φετινή GLOBAL OIL & GAS SOUTH EAST EUROPE AND MEDITERRANEAN και το APPEX REGIONAL 2017.