Η Δικηγορική Εταιρεία Μπερνίτσας έλαβε δύο σημαντικότατες διακρίσεις από τους δύο πλέον έγκυρους, διεθνούς φήμης, οργανισμούς αξιολόγησης νομικών υπηρεσιών, που την κατατάσσουν ακόμη μία χρονιά στην κορυφή της ελληνικής νομικής αγοράς.
Στις 7 Απριλίου, η Chambers & Partners ανέδειξε τη Δικηγορική Εταιρεία Μπερνίτσας ως την Κορυφαία Δικηγορική Εταιρεία της Χρονιάς (Law Firm of the Year) για το 2017, ενώ στις 20 Απριλίου η εταιρεία βραβεύθηκε και από τη Διεθνή Επιθεώρηση Χρηματοοικονομικού Δικαίου (International Financial Law Review-IFLR) ως η καλύτερη δικηγορική εταιρεία στην Ελλάδα στους κλάδους χρηματοοικονομικού δικαίου και του δικαίου των επιχειρήσεων.
Πρόκειται για τα δύο σημαντικότερα, διεθνώς αναγνωρισμένα, βραβεία τα οποία απονέμονται σε ετήσια βάση, κατόπιν ενδελεχούς αξιολόγησης, στη δικηγορική εταιρεία κάθε χώρας που σημείωσε την υψηλότερη επίδοση στους ερευνώμενους κλάδους του δικαίου, βάσει του είδους και του μεγέθους των υποθέσεων που διεκπεραίωσε, της ανάπτυξης που σημείωσε αλλά και της γενικότερης εικόνας που έχει η αγορά για την παρουσία της.
Υποθέσεις μεγάλης εμβέλειας
Χαρακτηριστικά παραδείγματα πρόσφατων υποθέσεων μεγάλης εμβέλειας στις οποίες ενεπλάκη επιτυχώς αποτελούν:
n Η εκπροσώπηση της Alpha Bank στη σύναψη της στρατηγικής σημασίας συνεργασίας με την Centerbridge Partners, για τη δημιουργία πρωτοποριακής πλατφόρμας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων ελληνικών δανείων.
n Η εκπροσώπηση της Jermyn Street Real Estate Fund IV, μέσω της θυγατρικής της Apollo Investment HoldCo, στον ηγετικό της ρόλο στην κοινοπραξία εταιρειών που συμμετείχε επιτυχώς στον δημόσιο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση του Αστέρα Βουλιαγμένης.
n Η εκπροσώπηση της Cyprus Popular Bank στην εξαγορά της συμμετοχής της στη Marfin Bank AD Beograd, από την Expobank CZ AS.
Παράλληλα στην αξιολόγηση που διενεργήθηκε και από τους δύο ανωτέρω οίκους τόσο σε εθνικό όσο και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η Δικηγορική Εταιρεία κατατάχθηκε στην ανώτερη κατηγορία (Tier 1) στους περισσότερους κλάδους δικαίου.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ