Στην τελική ευθεία εισέρχεται ο διαγωνισμός για τη βράβευση της «Καλύτερης Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2016-2017». Ο πανελλαδικός διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Κέντρο Πολιτισμού, «Ελληνικός Κόσμος» στο Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

Μεταξύ των διαγωνιζομένων που προκρίθηκαν είναι και οι μαθητές της A΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη, στη Θεσσαλονίκη. Οι μαθητές με τους καθηγητές τους δημιούργησαν μια πρωτοποριακή διαδικτυακή, εικονική πλατφόρμα, με τον τίτλο «My Education». Κεντρική ιδέα αυτής της εικονικής επιχείρησης είναι η αναζήτηση και αξιολόγηση εκπαιδευτικών φορέων στην Ελλάδα και σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Παρέχεται επίσης στους εκπαιδευτικούς φορείς η δυνατότητα της προβολής και το πλεονέκτημα της σύγκρισης, με χρέωση ανά (byte), για τις πληροφορίες που δημοσιεύονται, άμεσα και εύχρηστα σε ένα φιλικό και ασφαλές περιβάλλον, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να κάνουν την ιδανική επιλογή.

Ο Όμιλος PeopleCert, αναγνωρίζοντας αυτή την καινοτόμο ιδέα και το πρώιμο επιχειρηματικό δαιμόνιο των παιδιών, όχι μόνον επέλεξε να γίνει χορηγός και να στηρίξει ολόψυχα τους δημιουργούς της, αλλά προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, εξετάζοντας σοβαρά το ενδεχόμενο συνεργασίας, σε αληθινό αυτή τη φορά επιχειρηματικό πεδίο, με τη μαθητική ομάδα. Και μάλιστα με την πιθανότητα να υλοποιηθεί αυτή η συνέργεια στις περισσότερες χώρες, στις οποίες η PeopleCert δραστηριοποιείται. Μεταξύ των χορηγών και των ένθερμων υποστηρικτών της μαθητικής εικονικής επιχείρησης των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη είναι και το δικηγορικό γραφείο Κουμεντάκης και συνεργάτες.

Η PeopleCert, της οποίας ο πρόεδρος και CEO Βύρων Νικολαϊδης κατέχει εκ παραλλήλου την προεδρία των Ευρωπαίων Πληροφορικών, είναι διεθνής φορέας Πιστοποίησης Προσώπων με ηγετικό ρόλο σε παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη έχει στο ενεργητικό της 4.5 εκ. εξετάσεις σε 165 χώρες και σε 25 γλώσσες σε περισσότερα από δέκα χιλιάδες εξεταστικά κέντρα.