Με διαδικασίες τυπικές και διαφανείς απέκτησε η Τράπεζα Πειραιώς από τον Μιχάλη Σάλλα ακίνητα το 2006, επισημαίνει σε γραπτή του δήλωση ο πρώην πρόεδρος του ομίλου, με αφορμή δίωξη που φημολογείται ότι έχει ασκηθεί σε βάρος του.
Όπως αναφέρει ο κ. Σάλλας, «πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι έχει ασκηθεί και σε βάρος μου ποινική δίωξη για ακίνητα που είχε αγοράσει με διαδικασίες τυπικές και διαφανείς η Τράπεζα Πειραιώς το 2006».
Σύμφωνα με τον ίδιο, «με εξίσου διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες πώλησε τα ακίνητα αυτά, δέκα χρόνια μετά στην τιμή που τα είχε αποκτήσει, δηλαδή χωρίς καμία ζημία και μάλιστα αφού εν τω μεταξύ τα ιδιοχρησιμοποίησε για δέκα χρόνια εγγράφοντας και σημαντικά κέρδη».
Ο κ. Σάλλας υποστηρίζει πως «το γεγονός ότι η αγορά των ακινήτων δεν έχει προξενήσει ζημία στην Τράπεζα Πειραιώς έχει επιβεβαιώσει και η Τράπεζα της Ελλάδος σε σχετικό έλεγχό της».
Προσθέτει δε πως «μολονότι μέχρι αυτή τη στιγμή, δεν έχω λάβει επισήμως γνώση της δίωξης και του πορίσματος στο οποίo βασίζεται, δεν θεωρώ τυχαίο το χρόνο άσκησής της αφού συμπίπτει με την ανακοίνωση των νέων επενδυτικών μου σχεδίων».
Ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς καταλήγει στη δήλωσή του σημειώνοντας ότι «αντιλαμβάνομαι ότι πρόκειται για μία προσπάθεια στοχοποίησής μου, η οποία είμαι βέβαιος πως δεν θα τελεσφορήσει λόγω της έλλειψης ζημίας της Τράπεζας».
Και προσθέτει πως λυπάται για «το γεγονός πως μαζί μου, αδίκως ταλαιπωρούνται 30 ακόμη άνθρωποι της αγοράς και στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς».