Με μια νέα συμφωνία ενισχύει το πακέτο των συμμετοχών του το Lyktos Group του Μιχάλη Σάλλα, με επίκεντρο την ελληνική ταυτότητα των εγχειρημάτων και στόχο τη δημιουργία σημαντικών προστιθέμενων αξιών.
Την εβδομάδα που πέρασε υπεγράφη η εξαγορά του 45% της ESA Security Solutions από το Lyktos Group. Συγχρόνως διενεργείται αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ESA με αποτέλεσμα το Lyktos Group να αποκτά το 55% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Η ESA κατέχει θέση ηγετική στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων ασφαλείας με τζίρο για το 2016 28 εκατ. ευρώ. Παρέχει υπηρεσίες σε αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρόμους, μεγάλους πολυεθνικούς οργανισμούς, εγκαταστάσεις εταιρειών ενέργειας, τράπεζες και εμπορικά δίκτυα. Μέσα από τη συμφωνία, η εταιρεία θα ενισχύσει τα κεφάλαιά της και θα προχωρήσει σε ανάπτυξη των εργασιών της με επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό. Εκτιμάται πως οι 2.000 εργαζόμενοί της θα αυξηθούν σημαντικά, όπως άλλωστε και οι εργασίες της, την προσεχή διετία.
Η ESA δεν είναι μία noname εταιρεία στον χώρο. Τη διοίκησή της ασκεί ο κ. Βασίλης Αντωνόπουλος, ένας από τους εμπειρότερους managers-επιχειρηματίες του κλάδου, ο άνθρωπος που εδραίωσε την ESA ως μια μεγάλη και σύγχρονη εταιρεία υπηρεσιών ασφαλείας.
Ο κλάδος των εταιρειών Security πέρασε από πολλούς κραδασμούς αφού κλήθηκε να αντιμετωπίσει αίφνης μια αλλαγή πραγματικότητας που υπαγόρευσε η μακροχρόνια κρίση στη χώρα μας.
Το πεδίο δράσης
Ως τέτοιες αναταράξεις ορίζονται η δραματική αύξηση της εγκληματικότητας, οι σύγχρονες απαιτήσεις προστασίας ανθρώπων και υποδομών αλλά και οι σημαντικές αλλαγές που επέβαλαν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί. Οι ανάγκες για τις υπηρεσίες του κλάδου αυξήθηκαν πολύ, όμως συγχρόνως τα κόστη έπρεπε να πιεσθούν προκειμένου οι υπηρεσίες να έχουν ζήτηση.
Για το Lyktos Group, η συμμετοχή στην ΕSA είναι ο τέταρτος επενδυτικός χώρος στον οποίο o όμιλος αναπτύσσεται τους τελευταίους μήνες. Πέρα από την οινοποιία μέσα από τη Σεμέλη και τις καινοτόμες τεχνολογίες, το Lyktos Group επικεντρώνεται στον τουρισμό που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σημαντικό πεδίο δράσης του. Εχουν προηγηθεί η πρόσφατη επένδυση στο Asset Management μέσω της εταιρείας WEALTH που έχει υπό διαχείριση κεφάλαια περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ.
Σε τελικό στάδιο βρίσκεται και η εγκριτική διαδικασία της στρατηγικής συμμετοχής του Lyktos Group στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ