«Σε αντίθεση με την Ευρώπη, στην Ελλάδα η συμμετοχή της βιομηχανίας στο ΑΕΠ καταρρέει με ανυπολόγιστες συνέπειες στην απασχόληση και την ανάπτυξη. Πρέπει να αποκτήσουμε ανταγωνιστική βιομηχανία για να αποτρέψουμε τις εισαγωγές», αναφέρει στο vima.gr επιχειρηματίας που η εταιρεία του είναι ιδρυτικό μέλος του νέου επιχειρηματικού φορέα: «Ελληνική Παραγωγή-Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη».
«Στόχος μας είναι η ανάδειξη και ενίσχυση του ρόλου της μεταποιητικής βιομηχανίας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας», αναφέρει ο ίδιος επιχειρηματίας και επισημαίνει ότι δεν πρόκειται για έναν αντιΣΕΒ αλλά για μια πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει ένα κενό.
Και εξήγει: «Με τη διεύρυνση του ΣΕΒ γίνανε μέλη επιχειρήσεις από πολλούς κλάδους εκτός βιομηχανίας. Αυτές οι εταιρείες έχουν πολλές φορές αντικρουόμενα συμφέροντα με τη βιομηχανία και τη μεταποίηση. Παράδειγμα οι ηλεκτροπαραγωγοί θέλουν ακριβό ρεύμα σε αντίθεση με τη βιομηχανία που το ενεργειακό κόστος αποτελεί για αυτήν το πιο σοβαρό μειονέκτημα σε σχέση με τους ξένους ανταγωνιστές της».

Στα ιδρυτικά μέλη της «Ελληνικής Παραγωγής» είναι και εταιρείες μέλη του ΣΕΒ αλλά μέσα από τη νέα αυτή πρωτοβουλία θέλουν να αναδείξουν τη μεταποιητική βιομηχανία και να συνειδητοποιήσουν Πολιτεία, κοινή γνώμη και κοινωνικοί εταίροι τη σημασία της για την ανάπτυξη. Κάτι που όπως επισημαίνουν «δεν γίνεται επαρκώς από τον ΣΕΒ».
Τα ιδρυτικά μέλη της πρωτοβουλίας αυτής είναι οι εταιρείες Τσιμέντα Ηρακλής, ΕΛΒΑΛ, Ελληνικοί Λευκόλιθοι, ΕΛΜΙΝ Βωξίτες, Επίλεκτος, ΝΑΣΙΟΝΑΛ ΚΑΝ, ΠΑΚΟ Χαρτοποιία, ΧΑΛΚΟΡ και οι σύνδεσμοι βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς, Βορείου Ελλάδος, Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδος. Σύντομα θα οριστεί και το διοικητικό συμβούλιο της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας «Ελληνική Παραγωγή –Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη».