από metereologos.gr
Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018
 
 

Προοπτικές και ευκαιρίες για γαλάζια ανάπτυξη στο Αιγαίο

Δημιουργία μιας βιώσιμης ανάπτυξης στη θαλάσσια οικονομία
Προοπτικές και ευκαιρίες για γαλάζια ανάπτυξη στο Αιγαίο
εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

 

Σε 5,4 εκατ. θέσεις στην Ευρώπη και σε 500 δισεκατομμύρια ευρώ προστιθέμενη αξία τον χρόνο αντιστοιχεί η γαλάζια οικονομία σε αριθμούς, άρα οι προοπτικές ανάπτυξης αυτού του κλάδου ειδικά στην Ελλάδα είναι μεγάλες. Αυτό προέκυψε από την εκδήλωση του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Νοτίου Αιγαίου (ΕΣΥΝΕΝΑ) που διοργανώθηκε πρόσφατα στη Ρόδο. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Πέτρος Κόκκαλης, εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας του Δήμου Πειραιά, όπου παρουσίασε τον διαγωνισμό θαλάσσιας καινοτομίας που πραγματοποιείται από τον Δήμο Πειραιά από το 2014.
 
Ο κ. Κόκκαλης τόνισε τις προοπτικές της γαλάζιας ανάπτυξης στον ευρωπαϊκό χώρο και τη σημασία τους στο οικοσύστημα της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Χαρακτηριστικά, η γαλάζια οικονομία σε αριθμούς αντιστοιχεί σε 5,4 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στην Ευρώπη και σε 500 δισεκατομμύρια ευρώ προστιθέμενη αξία τον χρόνο. Το όραμα του Blue Growth είναι μέσα από τις συνεργασίες που δημιουργούνται από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα η νέα γενιά επιχειρηματιών να δημιουργήσει μια βιώσιμη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική ανάπτυξη στον χώρο της θαλάσσιας οικονομίας. Ο διαγωνισμός ήδη γίνεται στην Πάτρα και στην Κρήτη, με τη στήριξη του προγράμματος Blue Growth και της Αephoria, με στόχο να αποκτήσει μια ευρεία δυναμική και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
 
Εκ μέρους του ΕΛΚΕΘΕ ο δρ Ευάγγελος Παπαθανασίου, διευθυντής Ερευνών-Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας ΕΛΚΕΘΕ, ανέπτυξε τις προοπτικές της στρατηγικής πρωτοβουλίας Blue Med, που προσφέρει ένα κοινό πλαίσιο προς μια περιβαλλοντικά υγιή, περισσότερο γνωστή, ανθεκτική και παραγωγική Μεσόγειο θάλασσα. Στόχος του προγράμματος να προωθήσει την ενσωμάτωση της γνώσης και των προσπαθειών μέσω διακρατικής συνεργασίας, για τη στήριξη της γαλάζιας ανάπτυξης στη λεκάνη της Μεσογείου.
 
Στην εκδήλωση, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τρία βραβευμένα startups (Hopwave, Instayacht και Openichnos) του διαγωνισμού Blue Growth, που παρουσίασαν τις επιχειρήσεις τους και τις καινοτόμες πρακτικές και υπηρεσίες που προσφέρουν στον χώρο της θαλάσσιας επιχειρηματικότητας.


HeliosPlus
Οικονομία περισσότερες ειδήσεις

εκτύπωσημικρό μέγεθος  μεγάλο μέγεθος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 
 
σχόλια (0)
 
 
απομένουν 700 χαρακτήρες
Τα πεδία που είναι σημειωμένα με * είναι υποχρεωτικά
 
Τα μηνύματα που δημοσιεύονται στο χώρο αυτό εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Το ΒΗΜΑ δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και όσα είναι γραμμένα με κεφαλαία γράμματα. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.