Την αισιοδοξία του για τα εργασιακά εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο Star.

«Μετά τη Ρώμη, τις πρωτοβουλίες του πρωθυπουργού και τη στήριξη καθ’ όλη τη διάρκεια της Συνόδου, όπως των κ. Γιούνκερ, Τουσκ, Τζεντιλόνι, τη στάση του τους σοσιαλιστικού κόμματος έχει δημιουργηθεί πολιτικός συσχετισμός που θα οδηγήσει σε θετική κατάληξης το θέμα των εργασιακών» ανέφερε ενώ υπογράμμισε την πιθανότητα τα νέα στα εργασιακά να είναι τόσο θετικά που η κυβέρνηση θα χαρεί να τα νομοθετήσει.

Παράλληλα ο κυβερνητικό εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι κάποια από τα μέτρα, θα ψηφιστούν από τη Βουλή μετά την επίτευξη της τεχνικής συμφωνίας και πριν το οριστικό κλείσιμο της αξιολόγησης που θα άφορα το μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Ο κύριος όγκος του πακέτου είπε, θα ψηφιστεί μετά το κλείσιμο του συνόλου της συμφωνίας.

Αναφορικά με τη ΔΕΗ υποστήριξε ότι «δεν μπορεί να δίνουμε δημόσιες υποδομές σε τιμή κάτω του κόστους μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε αιτήματα των δανειστών» υπογραμμίζοντας ότι «θα υπερασπιστούμε τη δημόσια περιουσία και την δυνατότητά μας να την αξιοποιούμε προς όφελος του ελληνικού λαού».

Σχολιάζοντας την συνέντευξη του Κώστα Σημίτη το βράδυ της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε σκληρή κριτική στον πρώην πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «ανασύρθηκε μια εφεδρεία του πολιτικού κατεστημένου που βρίσκεται σε απόλυτη ταύτιση με τη σημερινή γραμμή της Ν.Δ. ο κ. Σημίτης έρχεται να ταυτιστεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη». Πρόσθεσε δε ότι ο Κώστας Σημίτης ήταν ο άνθρωπος που έβλεπε τις μίζες να περνούν…

«Αυτά. Βεβαίως, είναι συμπτώματα ενός πολέμου ενός πολιτικού συστήματος εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή κυβέρνηση έχει χτυπήσει κάποιο νεύρο. Το γεγονός ότι βγήκε χθες ο κ. Σημίτης νομίζω ότι είναι ενδεικτικό ενός τρόμου», υπογράμμισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Για τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα τόνισε: «Δεν μπορεί να μιλά σαν μην είχε καμιά σχέση-διότι ο κ. Στουρνάρας καλώς ή κακώς ήταν ενεργά εμπλεκόμενος σε όλα όσα συνέβησαν στη χώρα από το 2012 μέχρι το 2014. Αυτό είναι ένα. Και το δεύτερο που θέλω να πω είναι όταν θεσμικοί παράγοντες επικαλούνται την ανεξαρτησία τους, θα πρέπει να έχουν ένα καθαρότερο βλέμμα, να μιλούν όσο πιο τεχνοκρατικά γίνεται, να αποφεύγουν την πολιτικολογία και να αποφεύγουν να ταυτίζονται με συγκεκριμένα πολιτικά αφηγήματα».