Με 20 νέα ξενοδοχεία σε ορίζοντα δεκαετίας, τέσσερα από τα οποία θα λειτουργήσουν στην Ελλάδα έως τις αρχές του 2018, επεκτείνουν τη συνεργασία τους η Wyndham Hotel Group και η Zeus International.

Η στρατηγική συμφωνία του παγκόσμιου ξενοδοχειακού κολοσσού, με περισσότερες από 8.000 ξενοδοχειακές μονάδες και 18 brands παγκοσμίως και της ελληνικής εταιρείας ανάπτυξης και διαχείρισης ξενοδοχείων, προβλέπει τη συνεργασία τους για ανάπτυξη 20 ξενοδοχείων (ανακαινίσεις ή νέες κατασκευές) σε Ελλάδα, Κύπρο, Βουλγαρία και Ρουμανία.
Στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής συνεργασίας, θα λειτουργήσουν άλλα τέσσερα ξενοδοχεία, μια και Zeus International και Wyndham έχουν αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου Poseidon στο Λουτράκι, ενώ έχει προχωρήσει σε μακροχρόνια μίσθωση (25 έτη) του Aqua Marina στη Νέα Μάκρη και του Mare Nostrum στη Βραυρώνα.
Ετσι, τον Μάιο θα λειτουργήσουν δύο νέα ξενοδοχεία στις εγκαταστάσεις του Poseidon στο Λουτράκι. Πρόκειται για το Wyndham Loutraki Poseidon Resort με δυναμικότητα 108 σουίτες, ορισμένες με ιδιωτικές πισίνες ή τζακούζι καθώς και το Ramada Loutraki Poseidon Resort με δυναμικότητα 207 σουίτες και bungalows.
Το 2018 θα ακολουθήσουν άλλα δύο ξενοδοχεία, το Wyndham Garden Attica Riviera με 130 δωμάτια στις εγκαταστάσεις του Aqua Marina καθώς και το Ramada Plaza Attica Riviera με 352 δωμάτια στο πρώην Mare Nostrum.
Την αισιοδοξία του για την επέκταση της παρουσίας της Wyndham στην Ελλάδα εξέφρασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wyndham Hotel Group κ. Τζεφ Μπαλότι, δηλώνοντας ότι «οι μεγάλες ξενοδοχειακές αλυσίδες όπως η Wyndham έχουν κάθε λόγο να έχουν στην Ελλάδα έναν τοπικό εταίρο». Αφετηρία της συνεργασίας των δύο πλευρών είναι το Wyndham Grand Athens, το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Δεκέμβριο, ως το πρώτο ξενοδοχείο της διεθνούς αλυσίδας στην Ελλάδα.
Μιλώντας σε συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα, ο κ. Μπαλότι τόνισε ότι ήδη το Wyndham Grand Athens έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες του ξενοδοχειακού ομίλου και η «τεχνογνωσία της Zeus International στην αγορά της Ανατολικής Ευρώπης θα συμβάλλει σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη των brands μας στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο».

Παράλληλα επισήμανε ότι το loyalty club της ομίλου Wyndham αριθμεί πάνω από 55 εκατ. μέλη, τονίζοντας ότι «θα
χρησιμοποιήσουμε αυτό το πιστό κομμάτι των μελών μας για να προωθήσουμε εμπορικά το προϊόν της Αθήνας, του Λουτρακίου και της Αττικής». Τελώντας ταυτόχρονα και πρόεδρος της US Travel Association, υπογράμμισε επίσης ότι οι Αμερικανοί βλέπουν την Ελλάδα ως έναν ασφαλή και ελκυστικό προορισμό.

Από την πλευρά του ο ιδρυτής της Zeus International κ. Χάρης Σιγανός σημείωσε ότι «είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την επέκταση της συνεργασίας μας με την Wyndham Hotel Group έχοντας στόχο να προσφέρουμε στα νέα ξενοδοχεία τις ίδιες hospitality υπηρεσίες υψηλού επιπέδου όπως στο Wyndham Grand Athens. Αυτή η στρατηγική συμφωνία είναι ιδιαίτερα σημαντική όχι μόνο για το επενδυτικό προφίλ της εταιρείας μας αλλά και για τον Ελληνικό τουρισμό καθώς πρόκειται να λειτουργήσει ως ορόσημο για μελλοντικές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα καθώς και για την ενίσχυση της εθνικής οικονομίας και της απασχόλησης».