Η BT Group Plc αρχίζει να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις από το σχεδιαζόμενο διαζύγιο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως παραδέχθηκε την Τετάρτη ο πρόεδρος της ΒΤ Μάικ Ρέικ, το βρετανικό πρώην μονοπώλιο των τηλεπικοινωνιών δυσκολεύεται να στελεχώσει το τμήμα διεύρυνσης του δικτύου ευρέως φάσματός του, καθώς όλο και περισσότεροι τεχνικοί από την ηπειρωτική Ευρώπη διστάζουν να εργαστούν γι’ αυτό.
«Οι προκλήσεις από το Brexit αρχίζουν να δαγκώνουν», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ρέικ μιλώντας στην τηλεόραση του Bloomberg. «Εξαρτώμαστε πολύ από ημι-καταρτισμένους τεχνίτες για να ξεδιπλώνουμε το δίκτυο οπτικών ινών, κάτι πάντως που θα συνεχίσουμε να κάνουμε», εξήγησε ο βρετανός μάνατζερ.
Η εδρεύουσα στο Λονδίνο ΒΤ συγκαταλέγεται στις βρετανικές εταιρείες που δυσκολεύονται να στρατολογήσουν ειδικευμένους τεχνίτες καθώς η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ετοιμάζεται στις 29 Μαρτίου να ενεργοποιήσει το περιβόητο άρθρο 50 της Συνθήκης της Ρώμης για την αποχώρηση της χώρας της από την ΕΕ.
Συγκεκριμένα, η ΒΤ αναζητεί 1.500 ειδικευμένους μηχανικούς για να προσλάβει τους επόμενους οκτώ μήνες, προκειμένου να προωθήσει τα επιχειρηματικά σχέδιά της. Πολλοί μη Βρετανοί εργαζόμενοι, ωστόσο, διστάζουν πλέον να απασχοληθούν στη Βρετανία φοβούμενοι προβλήματα που ενδεχομένως θα έχουν μετά την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ και επίσης την απίσχναση των αποδοχών τους λόγω πιθανής διολίσθησης της ισοτιμίας της στερλίνας έναντι του ευρώ.
Ο ίδιος ο Μάικ Ρέικ, ο οποίος είχε διατελέσει επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της Barclays Bank Plc, παραδέχθηκε ότι η στερλίνα πιθανώς να υποτιμηθεί αν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών για το Brexit δεν εξελιχθούν ομαλά.