Σε σαρωτική αναδιάρθρωση και αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 8 δισ. ευρώ πρόκειται να προχωρήσει η Deutsche Bank, έπειτα από σειρά δυσκολιών που αντιμετωπίζει από πέρυσι.

Η είδηση έριξε σημαντικά την μετοχή της τράπεζας, η οποία κατέγραφε υποχώρηση της τάξης του 6% μετά τις ανακοινώσεις, συμπαρασύροντας το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης.

Οι αποφάσεις για την νέα στρατηγική της τράπεζας ελήφθησαν σε διοικητικό συμβούλιο την Κυριακή, μετά και την ανακοίνωση ζημιών ύψους 1,4 δισ. ευρώ πέρυσι.

Η αποφάσεις της διοίκησης, σημειώνει το Reuters, αποτελούν υπαναχώρηση από τις ανακοινώσεις, προ διετίας, όταν διαχωρίστηκαν οι κλάδοι επενδυτικής τραπεζικής και αγορών.

Η τράπεζα θα προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου στις 21 Μαρτίου, σε discount 39% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή στα 19,14 ευρώ. Θα εισάγει στο χρηματιστήριο μειοψηφικό ποσοστό της θυγατρικής της στην διαχείριση διαθεσίμων, ενώ θα πουλήσει άλλα περιουσιακά στοιχεία για να αντλήσει επιπλέον 2 dis. ευρώ, με στόχο ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας να ξεπεράσει στο 13%.

Θα ενοποιήσει το τμήμα χρηματιστηριακών συναλλαγών και την εταιρική χρηματοδότηση με προτεραιότητα στην εξυπηρέτηση εταιρικών πελατών και δευτερευόντως στους θεσμικούς επενδυτές, όπως τα ασφαλιστικά ταμεία.

Μετά τις αλλαγές η τράπεζα θα διαθέτει τρεις διευθύνσεις. Την ιδιωτική και εμπορική τραπεζική που θα επικεντρώνεται στη Γερμανία και την διεύθυνση διαχείρισης επενδύσεων.