Η 1η Μαρτίου ορίστηκε ως η επίσημη πρώτη της λειτουργίας της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτη», η οποία θα απορροφήσει το δίκτυο 361 καταστημάτων της «Μαρινόπουλος», σύμφωνα με επιστολή της διοίκησης της Σκλαβενίτης προς προμηθευτές, σχετικά με τους κεντρικούς αποθηκευτικούς χώρους όπου θα πραγματοποιούνται οι παραδόσεις εμπορευμάτων.

Προκειμένου να πραγματοποιηθούν στις ταμειακές μηχανές οι αλλαγές που προβλέπονται από το νόμο, τα καταστήματά της Μαρινόπουλος θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017.

Σε σχετική ανακοίνωση στην επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας Μαρινόπουλος τονίζεται: «Νιώθουμε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε θερμά για την εμπιστοσύνη που μας έχετε δείξει όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και για την στήριξη σας στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε. Η εταιρεία αλλάζει αλλά όχι οι άνθρωποι! Όλοι οι εργαζόμενοι των καταστημάτων θα είμαστε εδώ για εσάς, όπως πάντα, για να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση».

Υπενθυμίζουμε ότι η επαναλειτουργία των καταστημάτων της Μαρινόπουλος θα γίνει σταδιακά. Έμφαση θα δοθεί πρωτίστως στην επαρχία όπου ο όμιλος Σκλαβενίτη δεν έχει μέχρι σήμερα παρουσία.

Από την προηγούμενη εβδομάδα στελέχη της «Σκλαβενίτης» επικοινωνούν τηλεφωνικά με τις εταιρείες, προκειμένου να υπάρξει προφορική ενημέρωση επί διαδικαστικών θεμάτων τροφοδοσίας των καταστημάτων, καθώς, όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι της αλυσίδας στους προμηθευτές, «ξεκινάμε».

Οι επίσημες ανακοινώσεις επί της ολοκλήρωσης του deal -στον βαθμό που υπάρξουν- αναμένονται εντός των προσεχών ημερών, καθώς μένει τυπικά η υπογραφή της συμφωνίας με τις τράπεζες για την επιπλέον χρηματοδότηση, αλλά και η οριστικοποίηση του κειμένου της μεταβίβασης.

Πάντως ήδη σε ορισμένα υπερμάρκετ της πρώην Carrefour – όπως αυτό των Αμπελοκήπων ή αυτό του Αλίμου – γίνονται εκτεταμένες εργασίες ανακαίνισης προκειμένου να λειτουργήσουν μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες σαν Σκλαβενίτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στους Αμπελόκηπους, στο κτίριο Θων, λειτούργησε το πρώτο υποκατάστημα της Carrefour στην Ελλάδα.

Στον Άλιμο, δε, λειτούργησε το πρώτο υπερμάρκετ που είχε έρθει ποτέ στην Ελλάδα, το 1991, με την επωνυμία- τότε – Continent, και πάντα υπό την «ομπρέλα» του Μαρινόπουλου.

Τα δύο αυτά καταστήματα είναι τα πρώτα που θα εισέλθουν πλέον στη νέα εποχή, του Σκλαβενίτη, πλέον.