Μετά τη σημερινή συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ξεκινά μία νέα περίοδος κινδύνων για την Ελλάδα και τους πιστωτές της, υποστηρίζει δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro σχολιάζοντας το σημερινό κρίσιμο Eurogroup.

To επίμαχο δημοσίευμα επισημαίνει επικαλούμενο ανώνυμη πηγή της Ε.Ε ότι, πλέον, οι συζητήσεις στους κόλπους των Βρυξελλών φτάνουν ακόμα και στην έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ. «Αυτή τη φορά, είναι σχεδόν η τελευταία ευκαιρία. Και στις Βρυξέλλες κανείς δεν το αρνείται: H απειλή μιας ελληνικής κρίσης γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη».

«Οι συζητήσεις φτάνουν», σύμφωνα με πηγή της Ε.Ε που αρνείται, ωστόσο, πεισματικά ένα Grexit, «ακόμα και στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κάτι που είχε να εμφανιστεί από τον Ιούλιο του 2015», όπως αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Με το μαχαίρι στο λαιμό, τότε, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε αποδεχτεί την τρίτη δέσμη μέτρων, μετά από έξι μήνες σκληρών διαπραγματεύσεων υπό τον τότε Έλληνα υπουργό «αντι-λιτότητα » Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη», προσθέτει η γαλλική εφημερίδα.