Θα επιβάλουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές στα πιστωτικά ιδρύματα, μόλις εκδοθούν οι δικαστικές αποφάσεις των ομαδικών προσφυγών δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο, δήλωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου, απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Καρρά.

Ταυτόχρονα, διαβεβαίωσε ότι οι ιδιωτικές εταιρίες διαχείρισης «κόκκινων δανείων», δεν θα κάνουν κάτι διαφορετικό από ότι οι τράπεζες και τόνισε ότι όσα φυσικά πρόσωπα έχουν λάβει δάνειο για πρώτη κατοικία, δύνανται να μπουν στη ρύθμιση του νόμου «Κατσέλη».

«Παρακολουθούμε την έκδοση δικαστικών αποφάσεων, όχι των μεμονωμένων, αλλά των ομαδικών προσφυγών δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο και μόλις δημοσιευτούν θα επιβάλλουμε συγκεκριμένες συμπεριφορές στα πιστωτικά ιδρύματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδημητρίου.

Από την πλευρά του, ο κ. Καρράς, έκανε λόγο για αδιέξοδο 70.000 δανειοληπτών, μετά την μεταβολή της ισοτιμίας του ελβετικού νομίσματος, ενώ υποστήριξε ότι είναι παγίδα «ο νόμος Κατσέλη», καθώς, όπως είπε, «για να μπουν στη ρύθμιση θα πρέπει να κάνουν πρώτα αποδοχή του ποσού, γεγονός που την καθιστά δώρο άδωρο».

Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την αναδρομική ισχύ της σχετικής ευρωπαϊκής Οδηγίας.

Παρέμβαση έκανε και ο Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Νικήτας Κακλαμάνης, καλώντας τον κ. Καρρά να καταθέσει σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή, την οποία, όπως είπε, «θα προσυπογράψουμε πολλοί».

Ωστόσο, ο κ. Παπαδημητρίου απάντησε, ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.