Πρόσβαση σε κοινοτικά κονδύλια άνω του 1 δις, ευρώ αποκτά η ΔΕΗ για τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του ηλεκτρικού της συστήματος.
Και αυτό μετά την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαιρετικής σημασίας για την Ελλάδα τροπολογίες για την τροποποίηση της Οδηγίας 2003/87/ΕΚ για το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών (CO2).
Ειδικότερα, το ευρωκοινοβούλιο αποφάσισε ότι στο Ταμείο Εκσυγχρονισμού θα ενταχθούν οι χώρες των οποίων το ΑΕΠ μέχρι το 2015 ήταν κάτω του 60% του μέσου κοινοτικού όρου. Έτσι, στις χώρες αυτές συμπεριλήφθηκε και η Ελλάδα. Παράλληλα, στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προβλέφθηκε ειδική διάταξη για την ένταξη της Ελλάδας και στο Μηχανισμό Μεταβατικής Δωρεάν Κατανομής Δικαιωμάτων (CO2).
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ: «Πρόκειται για μία εξαιρετικά θετική εξέλιξη, σταθμό στη μεγάλη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τη ΔΕΗ από το Μάιο του 2015. Απομένει η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, για την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση, θα έχει ως καθοριστικής σημασίας εφόδιο την απόφαση αυτή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».