Η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος δεν θα ολοκληρωθεί εγκαίρως για το προσεχές Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου, ανέφερε σήμερα, Τετάρτη, ο πρόεδρος της ευρωομάδας, Γερούν Ντάισελμπλουμ, όπως αναφέρει το Reuters, προσπαθώντας όμως να μετριάσει τις ανησυχίες που και αυτό το ορόσημο χάνεται.

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε χθες (Δευτέρα) και ο έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, αποφεύγοντας να δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες και ορόσημα για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. «Αν σας προσδιορίσω τον χρόνο, αυτό μελλοντικά θα μου δένει τα χέρια» στη διαπραγμάτευση είπε χαρακτηριστικά ο Ευ.Τσακαλώτος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ANT1.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του ΔΝΤ, ο Γ.Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι παραμένει ουσιαστικής σημασίας για τη συνέχιση του ελληνικού προγράμματος.

Εμφανίστηκε δε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι η κατάσταση στην Ελλάδα δεν αποτελεί μια «οξεία κρίση» (acute crisis).

Σύμφωνα με την ατζέντα του Eurogroup θα υπάρξει ενημέρωση για την εφαρμογή του προγράμματος από την Ελλάδα με εστίαση στα σχέδια για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης.