Μείωση των νομικών κάθε είδους κανονιστικών ρυθμίσεων που διέπουν τη λειτουργία των επιχειρήσεων κατά 75% υποσχέθηκε στους Αμερικανούς μάνατζερ ο Ντόναλντ Τραμπ.
Συγκεκριμένα ο αμερικανός πρόεδρος σε συνάντηση που είχε τη Δευτέρα στο Λευκό Οίκο με περίπου 10 επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων (από τον Άλεξ Γκόρσκι της Johnson&Johnson μέχρι τη Μάριλιν Χιούσον της Martin Lockheed ) εξέφρασε την πεποίθηση ότι κατά έως το πέρας της τετραετούς θητείας του μπορεί να έχει καταφέρει να μειώσει κατά 75% ή και περισσότερο τις ρυθμίσεις που καθορίζουν και εν πολλοίς περιορίζουν το επιχειρείν.
Ο Τραμπ επανέλαβε επίσης τη βούλησή του να επιβάλει βαριά φορολογία σε αμερικανικές επιχειρήσεις που έχουν μετεγκαταστήσει μονάδες παραγωγής εκτός Ηνωμένων Πολιτειών και στη συνέχεια επιχειρούν να εισάγουν στη χώρα τα προϊόντα που παράγουν στις μονάδες αυτές του εξωτερικού.
Αντίθετα, είπε ο Τραμπ, οι ξένες επιχειρήσεις που θα θελήσουν να αποκτήσουν εργοστάσια στις ΗΠΑ θα διευκολυνθούν ώστε να το πράττουν ευκολότερα και γρηγορότερα, δίχως δηλαδή πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.