H Apple αναπροσαρμόζει προς τα πάνω τις τιμές των app στο βρετανικό App Store για να καλύψει τις απώλειες από την αρνητική μεταβολή της συναλλαγματικής ισοτιμίας του βρετανικού νομίσματος έναντι του δολαρίου-η αξία της βρετανικής λίρας έχει μειωθεί κατά 18,5% σε σχέση με το δολάριο, μετά το Brexit.

Έτσι, για παράδειγμα app αξίας 0,79 βρετανικών λιρών ή 0,99 αμερικανικών δολαρίων, σε επτά ημέρες, θα διατίθενται αντί 0,99 λιρών.

Ο βρετανικός Guardian γράφει σχετικά πως η Apple ενημέρωσε τους προγραμματιστές εφαρμογών για την αύξηση, σημειώνοντας ότι τέτοιες αναπροσαρμογές είναι αποτέλεσμα είτε της αλλαγής στην ισοτιμία ξένου συναλλάγματος με το δολάριο, της αυξημένης φορολόγησης ή του κόστους της επαγγελματικής δραστηριοποίησης στην εκάστοτε χώρα. Ανάλογες αυξήσεις προηγήθηκαν στην Ινδία, λόγω της αυξημένης φορολόγησης υπηρεσιών και στην Τουρκία, λόγω της υποτίμησης του τουρκικού νομίσματος.

Ανάλογες αυξήσεις αναμένονται και σε άλλες υπηρεσίες που παρέχει η Apple στη Μεγάλη Βρετανία, όπως στη μουσική ή στις ταινίες από από το iTunes Store.