«Χάσαμε αλλά δεν το βάζουμε κάτω»! Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στους απανταχού πολεμίους του Ντόναλντ Τραμπ ο οικολόγος ακτιβιστής δισεκατομμυριούχος Τομ Στέγερ, ο οποίος δαπάνησε πάνω από 87 εκατ. δολάρια για να δυσφημήσει την υποψηφιότητα του υποψηφίου των Ρεπουμπλικανών. Ο Τραμπ τελικά εκλέχθηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, την περασμένη Παρασκευή μάλιστα ορκίστηκε, αλλά ο Στέγερ δεν παραδέχθηκε την ήττα του. Δήλωσε ότι δεν μπορεί να εκτιμήσει πόσα θα ξοδέψει από τούδε και εις το εξής για να πολεμήσει την προεδρία Τραμπ!

«Αν με ρωτάτε πόσο αξιολογώ την υγεία, την ασφάλεια, την απασχόληση και τις πολιτικές ελευθερίες των Αμερικανών, μπορώ να σας απαντήσω ότι δεν υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορεί να ξοδέψει κανείς για να υπερασπιστεί τις αξίες αυτές»
σημειώνει σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε την περασμένη Τρίτη ο συνιδρυτής και πρώην διαχειριστής του hedge fund Farallon Capital, η προσωπική περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 1,6 δισ. δολάρια –το 2012 εγκατέλειψε το Farallon για να ιδρύσει το δίκτυο περιβαλλοντικών οργανώσεων NextGen Climate και να αφοσιωθεί στο ακτιβιστικό του έργο.
Ο Τραμπ, ο οποίος έχει χαρακτηρίσει την υπόθεση της κλιματικής αλλαγής «σκευωρία των Κινέζων που αποσκοπεί στην αποδυνάμωση της αμερικανικής οικονομίας», έχει θορυβήσει τους οικολόγους ότι θα εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος και ότι θα αφήσει ανεξέλεγκτες τις ρυπογόνες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ. Οι ανησυχίες εντάθηκαν μετά τον διορισμό του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Exxon Mobil Ρεξ Τίλερσον ως υπουργού Εξωτερικών της κυβέρνησής του. Νωρίτερα, τον Νοέμβριο, μιλώντας στους «New York Times» είχε πει ότι δεν θα σεβαστεί τις συμφωνίες που υπέγραψε η χώρα του το 2015 στη Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο Παρίσι.
Ο Τομ Στέγερ, ωστόσο, δηλώνει αποφασισμένος να μην αφήσει τον Τραμπ σε χλωρό κλαδί. Ο ηλικίας 60 ετών ακτιβιστής, που ήταν ο μεγαλύτερος ιδιώτης χρηματοδότης υποψηφίων στις προεδρικές εκλογές της περασμένης χρονιάς στις ΗΠΑ, δηλώνει αποφασισμένος να ταράξει τον νέο πρόεδρο στη νομιμότητα: «Η δικαστική εξουσία ευτυχώς δεν έχει καταργηθεί στη χώρα μας. Θα πάω στα δικαστήρια όλα τα περιβαλλοντικά ζητήματα που θα χειριστεί η διακυβέρνηση Τραμπ»!

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ