Την άποψη ότι η Ελλάδα κινείται στη «σωστή κατεύθυνση» εξέφρασε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βελγική εφημερίδα L’ Echo.

Eρωτηθείς για την Ελλάδα και για το κατά πόσο εξακολουθεί να είναι ανήσυχος, ο πρόεδρος του Eurogroup απάντησε ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, αφού εδώ και συνεχόμενα τρίμηνα σημειώνει ανάπτυξη, έχει ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του προϋπολογισμού, ενώ αποκαθίσταται η εμπιστοσύνη των υπολοίπων κρατών-μελών.

Το μεγάλο ερώτημα, σημειώνει, είναι το κατά πόσο θα διαρκέσει η πολιτική σταθερότητα.

Για το χρέος, ο Ντάισελμπλουμ δεν αποκλείει να γίνουν περισσότερα για την επιμήκυνση σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο.

Κληθείς να διατυπώσει την άποψή του για το μέλλον της Ευρώπης και της Ευρωζώνης ειδικότερα, ο Ολλανδός εμφανίζεται σχετικά αισιόδοξος, θεωρώντας μικρή την πιθανότητα μιας νέας μεγάλης κρίσης μέσα στο 2017 ή την επικράτηση λαϊκιστών στην Ολλανδία, τη Γαλλία ή τη Γερμανία.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι έγινε φανερό, στο αποκορύφωμα της κρίσης, ότι υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση για τη διάσωση του ευρώ και ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη πολιτική και οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης, αποφασίστηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως η τραπεζική ένωση.