Στον «αέρα» βρίσκεται η διαδικασία ανάδειξης νέου διευθύνοντος συμβούλου στην Τράπεζα Πειραιώς, καθώς κατά την χθεσινή συνεδρίαση -την Τετάρτη το απόγευμα- του διοικητικού συμβουλίου για το θέμα, παρενέβη αιφνιδίως ο επόπτης του συστήματος, ο SSM, ζητώντας αναβολή των αποφάσεων.

Με την ηλεκτρονική του επιστολή ο εποπτικός βραχίοντας της ΕΚΤ ζήτησε να επανεξεταστεί η καταλληλότητα για τη θέση του δύο υποψηφίων, του Άνθιμου Θωμόπουλου και του Χρήστου Παπαδόπουλου.

Την Παρασκευή έχει προγραμματιστεί, σύμφωνα με πληροφορίες να συνεδριάσει εκ νέου το ΔΣ της Τράπεζας Πειραιώς.

Εντός της ημέρας συνεδριάζει και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προκειμένου να καθορίσει την στάση του μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Ανακοίνωση της τράπεζας την Τετάρτη

Σε ανακοίνωση της η τράπεζα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι συνεχίζεται η διαβούλευση του Διοικητικού της Συμβουλίου σε σχέση με τη διαδικασία επιλογής νέου CEO και οτι θα επανέλθει προσεχώς με νεότερες ανακοινώσεις.

Για το θεμα θα συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ κατα πάσα πιθανότητα αυριο.

Εάν μεχρι την Παρασκευή δεν βρεθεί λύση, η εκλογή CEO θα παραπεμφθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση.

Κύκλοι απο την Πειραιώς αναφέρουν οτι η παρέμβαση του SSM ηταν παραμονή, σημειώνοντας οτι δεν εχει δικαίωμα διακοπής του ΔΣ.

Άλλες τραπεζικές πηγες εκτιμούν οτι εάν τα πραγματα οδηγηθούν τελικα σε γενική συνέλευση, οι αλλαγές στη διοίκηση της τράπεζας θα ειναι σαρωτικές…

Εάν το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας δε λάβει απόφαση, το θέμα θα λυθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της, στην οποία θα κληθούν να πάρουν θέση όλες οι πλευρές: οι παραδοσιακοί μέτοχοι της τράπεζας και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) που στηρίζουν την υποψηφιότητα του κ. Παπαδόπουλου και ο μεγαλομέτοχός της Τζον Πόλσον, που έχει ταχθεί υπέρ της εκλογής του κ. Θωμόπουλου.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες που ο SSM μπλοκάρει το διορισμό του νέου CEO στο μεγαλύτερο όμιλο της χώρας.

Η πρώτη φορά ήταν το περασμένο καλοκαίρι, όταν επέβαλε τη διακοπή της συνεδρίασης του δ.σ. της τράπεζας, το οποίο ήταν έτοιμο να εκλέξει τον κ. Παπαδόπουλο.

Τραπεζικοί κύκλοι κάνουν λόγο για πραξικοματική κίνηση, πέραν κάθε νόμου, αλλά και λογικής.